تازهترین نوع دخالت سیاسیون در امر فوتبال نیز روز گذشته توسط سرمربی تیمملی امارات متحده عربی صورت گرفت که تحتتاثیر سیاستمداران این کشور از پاسخ دادن به خبرنگار ورزشی قطر که هیچ ارتباطی با مسائل غیرفوتبالی نداشت، طفره رفت و با رفتار غیرورزشی خود حاضران در کنفرانس مطبوعاتی را متعجب ساخت.
این در حالی است که فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش از این به دلیل دخالت دولتهایی مثل عراق و کویت (حداقل در آسیا) و... فدراسیون فوتبال آنها را با تعلیق روبهرو کرده و از فعالیت آنها ممانعت به عمل آوردهاند.
درگیریهای سیاسی دو کشور امارات و قطر و مناقشات بین این دو کشور، ضمن تحتتاثیر قرار دادن موضوعات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی که امری طبیعی است، ورزش کشورهای منطقه را هم دچار آسیب کرده و میرود تا تمام فعالیتها و ارتباطات ورزشی را در آسیا بهویژه در غرب این قاره به چالش بکشد.
با توجه به شعار پرهیز از سیاست در ورزش و عدم دخالت سیاسیون در این موضوع که مهمترین هدف فیفا بهشمار میرود و برخوردهای قهرآمیز در این زمینه با برخی کشورهای عضو و تعلیق آنها بهمنظور دور کردن مناقشات سیاسی در ورزش، بهنظر میرسد این شعار کاملا اجرایی نشده و برخی کشورها و دولتهای دارای کرسی، با تکیه بر قدرت مالی و هزینههای زیاد در این راستا، همچنان مغایر با سیاستهای جهانی ورزش رفتار میکنند و تابع سیاستهای دولتها و دولتمردانشان هستند تا اهداف فیفا و AFC. با این وصف هیچگونه عکسالعمل و برخوردی نیز از سوی مقامات فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا مشاهده نمیشود.
تیمملی فوتبال امارات با توجه به اینکه قرار است در انتخابی جامجهانی فوتبال به مصاف تایلند برود و در این راستا ادگاردو بائوسا، سرمربی سرشناس را به خدمت گرفته تا نخستین بازی رسمی و مهم خود را روی نیمکت این تیم تجربه کند، در نشست خبری قبل از بازی رفتار عجیبی از خود نشان داد که خبرنگاران و حاضران در این نشست مطبوعاتی را متعجب کرد.
بائوسا که مجبور است تابع دستورات مقامات ورزشی کشور امارات باشد و طبق سیاستهای آنها رفتار کند، در یک حرکت غیرورزشی و غیرحرفهای حاضر نشد به سوال خبرنگار beIN Sports قطر پاسخ دهد و با بیاعتنایی از آن عبور کرد. این رفتار غیرورزشی سرمربی جدید فوتبال امارات پیرو همان سیاستی است که کشور امارات و عربستانسعودی و چند کشور دیگر حوزه خلیجفارس اتخاذه کردهاند و ضمن بیاعتنایی به قوانین رسمی مجمع جهانی فوتبال جهان (فیفا)، ورزش را با سیاستهای تحریکآمیز و بهدور از روابط صلحآمیز جهانی دچار آسیب میکنند.
این را نیز باید مدنظر قرار داد که حداقل از یک مربی حرفهای و اروپایی که تابع قوانین حرفهای فوتبال است و سالها در کشورهای صاحبسبک و تحت آموزش قوانین واقعی رشد کرده و تنها شغل و حرفهاش فوتبال در جهت برقراری صلح و دوستی در جهان است، چنین رفتاری بعید بود.
حال باید منتظر بود و دید که تصمیم روسای فدراسیون جهانی و کنفدراسیون فوتبال آسیا در قبال چنین حرکتهایی چگونه است و منجر به چه نتایجی خواهد شد؟

مربی اروپایی تحتتاثیر سیاسیون عربی
تدبیر خبر: گروه ورزش سالهاست که فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) تلاش میکند با وضع قوانینی، سیاست را از فوتبال جدا کند. یکی از قانونهای خوبی که اجرای آن برای اعضای فیفا اجباری است، عدم دخالت دولتها در فدراسیون فوتبال هر کشور است؛ اما با وجود این بازهم مشاهده میشود که برخی حکومتها بنا به مصالح و منافع سیاسیشان، مستقیم یا غیرمستقیم در امور مربوط به فوتبال دخالت میکنند و ترفندهای گوناگونی برای دورزدن قوانین فیفا بهکار میگیرند.