باهنر در پاسخ به پرسشي در رابطه با شكلگيري مجموعه 8+7 در جهت وحدت اصولگرايان و ادعاي برخي طيفهاي اصولگرايي مبنيبر جامع نبودن اين مجموعه و اينكه همه طيفهاي اصولگرايي را در برنميگيرد، گفت: اگر بخواهيم از نظر رياضي محاسبه كنيم، اصولگرايي بسيار وسيع و بزرگ است و شايد اگر بخواهيم مجموعه همه گروههاي سياسي را كه در جبهه اصولگرايي هستند، دعوت كنيم تبديل به يك مجلس 100 الي 200 نفره ميشود.
باهنر با بيان اينكه ما به دنبال اين هستيم كه با تشكيل يك مجموعه، حداكثر اصولگرايان را دور هم جمع كنيم، تصريح كرد: بقيه اصولگرايان بايد نماينده خود را در بين همين نمايندهها پيدا كنند، چون اگر قرار باشد هر مجموعه بزرگ و كوچك نماينده مستقل داشته باشد همان مجلسي ميشود كه بايد درآينده شكل بگيرد. نايبرئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اين عقيده كه 8+7 جامعيت خوبي دارد، اظهار كرد: 8+7 از جبهه متعهد اصولگرايي كه در گذشته 2+5 بود، وسيعتر است و برخي احساس ميكنند بايد با اين مجموعه ارتباط بگيرند، بايد بين اعضاي آن نمايندگان خود را پيدا كنند و ما بهعنوان اعضاي 8+7 آمادگي داريم پيشنهادها و حرفهاي منطقي آنها را بشنويم و استفاده كنيم.
محسن رضايي به دنبال ليست مستقل نيست
باهنر همچنين در جواب سوالي در رابطه با شكلگيري جبهه ايستادگي و طيف محسن رضايي و احتمال ارائه ليست جداگانه از جانب آنها گفت: آقاي رضايي با توجه به تجربه ما از ايشان حتما به دنبال جدا شدن و ليست مستقل نيستند و تجربه ما نشان ميدهد رضايي خيلي نرمتر و مدبرانهتر برخورد ميكند. وي ادامه داد: رضايي مسائل خود را در رسانه مطرح كرد و با جامعه روحانيت مبارز تهران صحبتهايي داشت و جامعه روحانيت اعلام كرد به 8+7 توصيه ميكند به پيشنهادها توجه شود و رضايي نيز پذيرفت. وي با بيان اينكه در طيف اصولگرايي نقطه مرزي تعريف شده و جداكنندهاي وجود ندارد، افزود: جامعتين در مورد 8+7 بررسيهاي لازم را انجام دادهاند و به نظر ميرسد ديگر قابل تجديدنظر نيست و از طيفهاي مختلف ميخواهيم با آن ارتباط برقرار كنند و حرفهايشان را بزنند.
فرصت چانهزني جبهه پايداري گذشته است
باهنر همچنين در رابطه با سوالي درمورد حذفشدن نماينده آقاي لاريجاني و اينكه اگر جبهه پايداري بخواهد ليست جداگانهاي بدهد، عكسالعملها چطور خواهد بود، گفت: مسوولان جبهه پايداري بارها اعلام كردند قصد ارائه ليست جداگانه ندارند و هنوز هم اين موضوع را دنبال ميكنند، اما يكي از مشكلاتي كه در برخي از گرايشهاي اصولگرايي وجود دارد مطلقانگاري است؛ يعني برخي تصورشان درمورد خلوص اصولگرايي تند و افراطي است. وي افزود: بايد توهمات را كنار گذاشت و با هم كار كنيم در اين رابطه به نظر ميرسد جبهه پايداري نيز قصد ارائه ليست جداگانه ندارد، البته شايد بخواهد چانهزني كند كه به نظر ما فرصت چانهزني گذشته است.
افراط و تفريط در تعريف اصولگرايي مشكل ايجاد ميكند
وي ادامه داد: از طرف ديگر طيف ديگر، اصولگرايي را به نوعي تعريف ميكنند كه غير از افراد ضدانقلاب و محارب با نظام اسلامي، همه را داراي رگههاي اصولگرايي ميدانند و اين افراط و تفريط در تعريف اصولگرايي مشكل ايجاد ميكند كه در گذشته در اصلاحطلبان نيز شاهد آن بوديم. وي با بيان اينكه ما به دنبال اين هستيم كه اصولگرايي را در چارچوب تعريف كنيم، تصريح كرد: جامعتين بايدها و نبايدهاي اصولگرايي را تشريح كردند و از ديد ما كساني اصولگرا هستند كه به آن متعهد باشند و ما اين بايدها و نبايدها را كاملا پذيرفتهايم، پس به آن عمل ميكنيم نه كمتر و نه بيشتر. وي افزود: برخي شاخصهاي اصولگرايي را آنقدر ريز و ظريف تعريف ميكنند كه عده محدودي را در بر ميگيرد و در تصوري كه اين آقايان براي اصولگرايي دارند، در مجلس بيش از 15 تا 20 نفر اصولگرا وجود ندارد، در حالي كه ما اصولگرايي را طوري تعريف ميكنيم كه در مجلس بيش از 200 نفر اصولگرا دارد. وي تصريح كرد: ديد تنگ و بسته امثال اين آقايان طبيعي است كه باهنر را در خود جاي نميدهد و توصيه ما به اينها آن است كه ديدشان را بازتر و عميقتر نگاه كنند و مسائل را واقعگرايانه تحليل كنند؛ يعني تصور نكنند هر چه خود را محدودتر كنند، قدرتمندتر ميشوند، چون به همان اندازه كه محدود ميشوند به حاشيه رانده ميشوند.
منعي براي شركت اصلاحطلبان در انتخابات وجود ندارد
وي همچنين در رابطه با سوالي درمورد ارزيابي حضور اصلاحطلبان در انتخابات آينده مجلس و رقيب اصلي اصولگرايان در انتخابات آينده گفت: به نظر من براي اصلاحطلبان تحت عنوان اصلاحطلبي، منعي براي شركت در انتخابات وجود ندارد، اما يك موقع كسي ادعاي اصلاحطلبي ميكند و معتقد به تغيير قانون اساسي است كه اين موضوع تفاوت ميكند.
وي ادامه داد: پس همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند از ديد معارف اسلامي، اصولگراي غير اصلاحطلب و اصلاحطلب غيراصولگرا نداريم؛ يعني همه اصولگرايان واقعي حتما اصلاحطلب و همه اصلاحطلبان واقعي از ديد مكتب اسلام حتما اصولگرا هستند كه اگر چنين باشد، نهتنها با آنها رقابت نميكنيم، بلكه دستشان را ميبوسيم و در ليستمان قرارشان ميدهيم پس صرفا داشتن اسم اصلاحطلبي مانع حضور در انتخابات نميشود.
هرگز نگفتهايم ميتوانيم همه اصولگرايان را به وحدت برسانيم
باهنر در پاسخ به اين پرسش كه برخي معتقدند گروه 8+7 عامل اختلاف است، گفت: اين اظهارنظر كه گروه 8+7 باعث اختلاف ميشود بدان معناست كه اگر هيچ كاري از سوي جامعتين يا گروههاي مختلف اصولگرايان براي رساندن وحدت انجام نميشد مسائل به گونهاي راحتتر حل ميشد، اين موضوع درست نيست چرا كه با نزديك شدن به انتخابات، طرح مباحث مختلف و مطمئنا حرفهاي حاشيهاي و اختلافنظرها نيز مطرح ميشود كه در اين بين ممكن است چانهزنيهايي نيز به وجود آيد، بر اين اساس نبايد از اين نكته غافل شد كه منظور ما از وحدت، رسيدن به وحدت سياه و سفيد يا صفر و صدي نيست. ما در رسيدن به وحدت طيف صفر تا صددرصدي را داريم كه اگر بتوان بين آنها وحدت ايجاد كرد اتفاق خوبي رخ خواهد داد. ما هيچگاه ادعا نكردهايم كه ميتوانيم همه اصولگرايان را به وحدت برسانيم.
قانون اساسي برگزاري انتخابات را به عهده وزارت كشور نگذاشته است
نايبرئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين پرسش كه ارزيابي شما از اظهارنظر مطهري مبنيبر اينكه انتخابات مجلس را ميتوان طبق قانون اساسي نهادي غير از دولت برگزار كند، گفت: در قانون اساسي برگزاري انتخابات به عهده وزارت كشور گذاشته نشده است. طبق اصل 95 قانون اساسي نظارت بر انتخابات برعهده شوراي نگهبان است و مجري برگزاري آن به صراحت وزارت كشور يا دولت نيست. اينكه برگزاري انتخابات توسط دولت، فرمانداري و وزارت كشور انجام ميشود در قوانين عادي آمده است. از اين رو ميتوان نتيجه گرفت كه اين قانون قابل تجديدنظر است.
باهنر در ادامه توضيح داد: اين موضوع بحثي فلسفي است كه در بسياري از كشورها نيز مطرح است. مسائلي از اين قبيل كه دولت بهتر است مجري انتخابات نباشد يا مجلس بهعنوان ذينفع از نتيجه انتخابات تاثيرگذار در تصويب قانون انتخابات نباشد نيز مطرح است كه همه موارد به نظر مجلس و قانون اساسي برميگردد. وي افزود: قانون اساسي اين اختيار را به مجلس داده است كه قوانين انتخابات را تصويب كند ولي با اين وجود به نظر بنده نيز اگر تصويب قانون انتخابات توسط نمايندگان انجام نشود اوليتر است و انتخابات سالمتري خواهيم داشت. باهنر در ادامه خاطرنشان كرد: بر اين اساس ميتوان گفت صحبت آقاي مطهري مبنيبر اينكه طبق قانون اساسي لزوما دولت برگزاركننده انتخابات نيست، از لحاظ تئوري درست است، اما در مقابل بايد به اين پرسش نيز پاسخ داده شود كه جايگزين دولت بهعنوان برگزاركننده انتخابات چه نهادي ميتواند باشد.
نايبرئيس مجلس شوراي اسلامي در مورد تكليف قرائت گزارش كميسيون اصل 90 درباره چند مورد شكايت نمايندگان از رئيسجمهور در صحن علني نيز گفت: اگر 10 نماينده اشكالي در اجراي قانون از سوي دولت مشاهده كنند ميتوانند اين موارد را طبق ماده 233 آييننامه داخلي به هياترئيسه ارائه دهند و هياترئيسه نيز بر اساس تشخيص به كميسيونهاي تخصصي ارجاع كند و بعد از آن فرآيند بررسي اين شكايات در كميسيون تخصصي و ارائه گزارش آن به صحن علني طي ميشود. سرانجام نيز در صورت پيشنهاد كميسيون تخصصي و راي مثبت مجلس آن شكايت به مراجع قضايي براي پيگيري ارائه خواهد شد. وي همچنين توضيح داد: اين قاعده در مورد كميسيون اصل 90 صدق نميكند چرا كه نمايندگان ميتوانند گزارشهاي خود را در مورد تخلفات و عملكرد مجريان از اجراي قانون به صورت جداگانه به كميسيون اصل 90 بدهند تا اين كميسيون بررسيهاي لازم را انجام دهد. باهنر افزود: در مورد شكايت نمايندگان از رئيسجمهور اتفاقي كه رخ داد اين بود كه آنها خواسته بودند اين شكايت به كميسيون اصل 90 بهعنوان كميسيون تخصصي ارجاع شود كه اين روند درست نيست چرا كه اين كميسيون، كميسيون تخصصي به شمار نميرود.
اين عضو هياترئيسه مجلس شوراي اسلامي افزود: البته در اينگونه موارد بهتر است با توجه به تشكيل هيات تنظيم قوا از سوي مقام معظم رهبري به رياست آيتالله هاشميشاهرودي اينگونه مسائل قبل از كشيده شدن به رسانهها و شكايت در اين هيات مطرح و حل شود. با اين وجود در مورد اعتراض نمايندگان به رسيدگي نشدن به شكايت آنها از رئيسجمهور بايد هياترئيسه هرچه سريعتر تكليف اين موضوع را روشن كند و حتي اگر لازم باشد گزارش آن در صحن علني قرائت شود مسلما در صورت راي مثبت نمايندگان به اين گزارش براي پيگيري به مراجع قضايي ارائه ميشود و آنها مكلف به رسيدگي به آن هستند.
از سكوت انتخاباتي رئيسجمهور استقبال ميكنيم
باهنر در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه تعبير شما از سكوت انتخاباتي احمدينژاد چيست، گفت: ما هيچگاه با حضور رئيسجمهور در انتخابات موافق نبودهايم. هيچ زماني نيز رئيسجمهور به صورت رسمي ابراز علاقه براي ورود به انتخابات نكردند بهطوري كه در همان جلساتي كه براي تعيين سه نفر در راستاي رسيدن اصولگرايان به وحدت تشكيل ميدادند تاكيد داشتند كه من به اين كارها نميرسم و اين كميته سه نفره بايد موضوع را دنبال كنند، حتي هنگامي كه آنها براي برگزاري جلسات مستمر با رئيسجهمور اصرار داشتند احمدينژاد پاسخ منفي داده بود. وي افزود: البته بعد از جريانات اخير و حاضر نشدن رئيسجمهور در مدت كوتاهي در محل كارش آن سه نفر خدمت جامعتين رفتند و اعلام كردند ماموريتشان تمام شده است و به نوعي انتخابات را به جامعتين واگذار كردند؛ اما جامعتين از آنها خواست كه گروه هفت نفره را تشكيل دهند. باهنر خاطرنشان كرد: حداقل رئيسجمهور مواضعش اشتياقي براي ورود جدي در انتخابات نشان نداد كه نظر ما نيز همين است چون مصلحت نيست دولت بهعنوان مجري برگزاركننده انتخابات همچون فعال حزبي در انتخابات حضور پيدا كند. بر اين اساس ما از سكوت احمدينژاد استقبال ميكنيم.
آقاي مشايي كجا هستند؟
باهنر در پاسخ به اين پرسش كه آيا شما ميدانيد آقاي مشايي كجا هستند، گفت: آقاي مشايي در دفتر رئيسجمهوري مشغول به كارند ولي حضور رسانهايشان كمرنگ شده است، با اين وجود اگر شما ايشان را ديديد سلام ما را برسانيد.

از سكوت انتخاباتي احمدينژاد استقبال ميكنيم
محمدرضا باهنر گفت: رقيبهايي كه در انتخابات مجلس خواهيم داشت از طيفهاي مختلف مثل اصلاحطلبان، جريان فتنه و جريان انحرافي خواهند بود و حتي كساني كه اصولگرا هستند، اما حاضر نشدند در مجموعه ما كار كنند. به گزارش ايسنا دبيركل جامعه اسلامي مهندسين در ابتداي نشست خبري روز گذشته با تبريك ماه رمضان و روز خبرنگار، از خبرنگاران بهعنوان قشري ياد كرد كه براي تعادلبخشي به جامعه و تقويت دموكراسي بهعنوان پايههاي اصلي حركتهاي دموكراتيك، ميتوانند موثر باشند.