در همين راستا، سخنگوي جامعه روحانيت مبارز گفت: جبهه پايداري از كميته هفتنفره درخواست كرده يك نفر به كميته هفتنفره و دو نفر به كميته هشتنفره جبهه متحد اصولگرايان اضافه شود. حجتالاسلام احمد سالك سخنگوي جامعه روحانيت مبارز با اشاره به آخرين ديدار اعضاي جبهه پايداري با كميته هفتنفره گفت: در اين ديدار، نمايندگان جبهه پايداري از كميته داوري اصولگرايان خواستند يك نفر به كميته هفتنفره و دو نفر به كميته هشتنفره اضافه شود.
وي با بيان اينكه برخي اختلافات در جبهه متحد اصولگرايي كه جبهه پايداري هم جزو آن است، حلشدني است، افزود: گروه هفتنفره داوري اصولگرايان در حال بررسي درخواست جبهه پايداري است و در آينده نزديك درباره اين درخواست جبهه پايداري تصميمگيري خواهد شد.
اين سخنان در حالي بيان ميشود كه حسن غفوريفرد، معتقد است تغيير تركيب 8+7 بعيد است. غفوري كه عضو جبهه پيروان خط امام و رهبري است به مساله حضور نيافتن نمايندگان جبهه پايداري در جلسات گروه هشتنفره اصولگرايان اشاره كرده و گفت: «درصورت استمرار حضورنيافتن نمايندگان جبهه پايداري در جلسات گروه هشتنفره، اين جبهه از تركيب 8+7 حذف خواهد شد. وي همچنين تاكيد كرد: «با توجه به قطعيشدن تركيب 8+7 بعيد است كه برخي از انتظارات جبهه پايداري محقق شود.»
وي با اشاره به درخواستها و انتظارات جبهه پايداري از گروه 8+7 گفت: اين درخواستها در جلسه گروه هفتنفره شوراي داوري و نظارت اصولگرايان مطرح شد كه در حال بررسي است، اما بعيد ميدانم اين تركيب 8+7 تغيير پيدا كند و خواستههاي آنها قابلتحقق باشد. وي افزود: از آنجا كه 8+7 از جبهه پايداري براي معرفي نمايندگانشان و حضور در جلسات دعوت كرده است، شركتنكردن آنها در اين جلسات به معناي حذف از 8+7 است.
همچنين علي عباسپور از نمايندگان اصولگراي مجلس در گفتوگويي با خبرآنلاين درخصوص تشكيل جبهه پايداري، عليرغم تلاشهاي آيتالله مهدويكني براي ايجاد وحدت ميان گروههاي اصولگرا، اظهار داشت: گروهي كه بهعنوان جبهه پايداري تشكيل شده، از نظر ميزان اعضايشان در مجلس، وزن سياسيشان مشخص است. مضاف بر اينكه اين گروه به دولت نيز وابسته است.
نماينده تهران با بيان اينكه اما و اگرهاي اين جبهه نوظهور براي عضويت در جبهه متحد، نميتواند در اتحاد جبهه اصولگرايان تاثير بگذارد، ادامه داد: اميدواريم جبهه پايداري هم الگوي سياسي براي اتحاد اصولگرايان را بپذيرد و بهعنوان گروهي كه باعث شكاف در اصولگرايان ميشود و آغازكننده عدم اتحاد باشد، معرفي نشود. هرچند وزن اين گروه را چندان پراهميت نميدانم.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در پاسخ به سوالي كه به اصرار جبهه پايداري به ارائه تعريفي از اصولگراي ناب اشاره داشت، گفت: اين گروه عليالاصول با اين ديد وارد ميدان شدهاند كه آنچه خودشان ميگويند درست است و حقيقت دارد و هرآنچه ديگران ميگويند حقيقت ندارد. بههمين منظور هم تعريفي تحت عنوان اصولگراي ناب ارائه دادهاند. حال آنكه اگر هركدام از اضلاع جبهه اصولگرايي، تعريفي ارائه دهد و بر آن پافشاري كند، اقداماتشان بهجاي مقدمه وحدت مقدمه تفرقه خواهد شد.
وي با بيان اينكه جبهه پايداري با چنين تئورياي وارد ميدان شده است، ادامه اين روند را منجر به ايجاد تفرقه خواند و نه وحدت و افزود: خوشبختانه جامعتين كار جامعي درباره تعريف اصولگرايي انجام داده و همه نكاتي كه موجب وحدت ميشود را در آن آورده است. عباسپور با اشاره به تاكيدات مكرر مقام معظم رهبري كه حتي در ديدار با كارگزاران نظام نيز بر آن تاكيد كردند، خاطرنشان كرد: ايشان همواره تاكيد دارند كه به جاي دوركردن افراد از انقلاب و نظام بايد آنها را جذب كرد. از اين رو هر گروهي كه خودش را اصولگراي ناب و ديگران را خارج از دامنه اصولگرايي بداند خلاف منويات مقام معظم رهبري عمل كرده است.
وي در پاسخ به سوالي كه علت فرافكنيهاي جبهه پايداري و تاخير در پذيرش عضويتشان در 8+7 را جويا ميشد، گفت: كساني كه بهعنوان گروه هفتنفره از سوي آيتالله مهدويكني و آيتالله يزدي انتخاب شدند افراد برجسته و شناختهشده نظامند و نسبت به انقلاب و منويات مقام معظم رهبري و امام(ره) واردند. اينكه اين هفت نفر را قابل اطمينان ندانند و بخواهند يكي از افراد خودشان را وارد اين جمع كنند، به نوعي توهين به گروه هفتنفره و انتخاب آيتالله مهدويكني و يزدي است. هشت نفري هم كه بهعنوان بازوي اجرايي گروه هفتنفره انتخاب شدند، نمايندگاني از همه ديدگاهاي اصولگرايي هستند. اضافهكردن افراد ديگري از سوي جبهه پايداري به اين جمع نيز يك نوع زيادهطلبي است. اين رفتار با اين تفكر صورت ميگيرد كه قرار است آنها سهمبندي و سهمخواهي داشته باشند. درحالي كه از اول اعلام شده بود 8+7 تعيين ميشود تا با شاخصهاي مختلف بهترين افراد را براي حضور در رقابت انتخاباتي نهايي در نظر بگيرند. اگر كساني با اين تفكر سهمخواهي وارد عرصه شوند، نهايتا منجر به وضعيتي ميشود كه در 6+5 بهوجود آمد. اينكه جبهه پايداري تعداد بيشتري را در جمع هفت يا هشتنفره بخواهد داشته باشد، به هيچوجه قابل قبول نيست.
نماينده تهران كه معتقد بود زود است از هماكنون درباره احتمال ارائه ليست مجزا از سوي جبهه پايداري اظهارنظر كند، تنها به بيان اين نكات بسنده كرد و گفت: وضعيتي را كه جبهه پايداري در جامعه دارد از وضعيت موجود آنها در مجلس ميتوان سنجيد. در مجلس يك اقليت كوچك نمايندگان جبهه پايداري هستند.
غروي: جبهه پايداري بهدنبال فعاليت مستقل است
از سوي ديگر يكي از اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، اهداف جبهه پايداري انقلاب اسلامي را از تحركات اخيرشان ازجمله اصرار بر حذف نماينده لاريجاني و قاليباف از جبهه متحد اصولگرايي فعاليت انتخاباتي مستقل عنوان كرد.
حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمد غروي در خصوص ارزيابي خود از فعاليتهاي جبهه پايداري انقلاب اسلامي و اصرار آنها مبنيبر حذف لاريجاني و قاليباف از دايره اصولگرايي و تلاش براي اينكه نمايندهاي در جبهه متحد اصولگرايي يا همان كميته 8+7 نداشته باشد اظهار داشت: حقيقت اين است كه هم آقاي لاريجاني و هم آقاي قاليباف دو شخصيت تاثيرگذار در جريان اصولگرايي و چهبسا در كل جامعه هستند؛ ضمن اينكه سوابق درخشاني در كارنامه هر دوي اين افراد وجود دارد كه اين مدعا را ثابت ميكند.
وي در خصوص اين سخن برخي از اعضاي جبهه پايداري كه معتقدند آقايان لاريجاني و قاليباف اصولگرا نيستند چراكه در جريان انتخابات 88 اصولگرايانه عمل نكردند، گفت: اين دو چهره افرادي هستند كه سخت به اصول انقلاب پايبند بوده و در رابطه با مسائل و مشكلات قبل و بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري در سال88، بسيار حسابشده و عاقلانه برخورد كردند كه همين برخوردهاي عاقلانه نقش بسيار مهمي در ايجاد تعادل در جامعه داشت تا مردم به دور از افراط و تفريط، امكان تصميمگيري داشته باشند.
غروي با اشاره به انتقادات جبهه پايداري به عملكرد علي لاريجاني گفت: اصولا برخورد آقاي لاريجاني با مسائل انتخابات دهم رياست جمهوري در سال88 بسيار حسابشده و بهدور از افراط و تفريط بود و اين رفتار عاقلانه هم چيزي است كه عدهاي آن را نميپسندند، چراكه ميخواهند همه مانند خودشان رفتار افراطي داشته باشند. از طرفي ايشان با همان حركات عاقلانه و به دور از افراط و تفريط خود رفتهرفته به آلترناتيوي براي جريانهايي تبديل ميشد كه عقبه سالمي نداشتند و از همين رو بود كه از همان دو سال پيش موضعگيريهاي تندي عليه او اتخاذ شد و فضاهايي را حتي در خود مجلس شوراي اسلامي عليه او به وجود آوردند. وي افزود: آنها چون ميبينند كه امثال آقاي لاريجاني تسليم حرفهايشان نشده است اصرار دارند اين آقايان نمايندهاي در كميته وحدت اصولگرايان نداشته باشند و البته اشتباه ميكنند. به نظر بنده اگر قرار باشد امثال آقاي لاريجاني نمايندهاي در جبهه متحد اصولگرايي نداشته باشند خيليهاي ديگر هم نبايد نمايندهاي در اين كميته داشته باشند.
اين عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در خصوص ارزيابياش از اهداف جبهه پايداري انقلاب اسلامي گفت: جبهه پايداري با اين كار خود يك هدف دوسويه را دنبال ميكند. به نظر ميرسد آنها فكر ميكنند با فشار روي اين خواسته خود بر اين مطالبه بيش از حدشان فائق ميآيند و در اين صورت ميگويند خوب است كه به هدف خود رسيده و لاريجاني و قاليباف را به حاشيه رانديم يا اينكه احيانا اگر نتوانستند آقاي لاريجاني و قاليباف را از كميته وحدت اصولگرايان حذف كنند، طبعا با اين بهانه رحل استقلال بزنند.
وي خاطرنشان كرد: در عين حال فكر ميكنم جبهه پايداري انقلاب اسلامي بهدليل اينكه سابقه خوبي دستكم در عملكرد برخي اعضاي آن ديده نميشود نميتوانند جايگاه خاصي در جامعه پيدا كنند. غروي يادآور شد: با تمام اين تفاسير جبهه متحد اصولگرايي نبايد در مقابل جبهه پايداري حالت انفعالي به خود گرفته و خود را محروم از حضور افرادي چون آقاي لاريجاني يا قاليباف كند كه داراي پايگاه اجتماعي قابلتوجهي هستند. اگر جبهه متحد اصولگرايي در اين قضيه به صورت فعال برخورد كند ولو اينكه جبهه پايداري راهشان را جدا كنند اين به نفع كل جريان اصولگرايي است چون آنها درنهايت هم به هر صورت بهدنبال فعاليت مستقل هستند. وي در پايان گفت: اعضاي جبهه پايداري انقلاب اسلامي بهدليل عملكرد افراط و تفريطي خود داراي پايگاه محكمي حتي در درون اصولگرايان نيستند.
در هر صورت جبهه پايداري اسلامي همچنان بر مواضع خود و خواستههاي خود از جبهه متحد اصولگرايان اصرار دارد و از سوي ديگر نيز اصولگرايان در سخنان خود پيوسته اين جبهه را از سهمخواهي از كميته وحدت اصولگرايان منع ميكنند. حال بايد ديد كه آيا جبهه پايداري درنهايت از خواستههاي خود كوتاه خواهد آمد يا اينكه اصولگرايان خواهند بود كه به خواستههاي جبهه پايداري تن خواهند داد؟ از سوي ديگر يك فرض ديگر نيز محتمل است و آن اينكه جبهه پايداري بنا به گفتههاي غروي بهدنبال فعاليت انتخاباتي مستقل باشند و تمامي اين خواستهها نيز در راستاي همين هدف عنوان شده باشد. در اين صورت بايد منتظر ماند و ديد كه آيا اصولگرايان از جبهه پايداري عبور خواهند كرد يا خير.

آيا اصولگرايان از «جبهه پايداري» عبور خواهند كرد؟
جبهه پايداري كه از سوي برخي از وزيران سابق دولت محمود احمدينژاد و برخي از نمايندگان حامي وي تشكيل شده است، اين روزها در محور خبرهايي كه در خصوص وحدت اصولگرايان منتشر ميشود، قرار گرفته است. مواضع نسبتا متفاوت اين جبهه در خصوص روشهاي وحدت اصولگرايان موجب شده است كه بسياري از اصولگرايان اين جبهه را به سهمخواهي متهم كنند.