اين در حالي است كه «ويليام هيگ» وزير خارجه انگليس هرگونه ارتباط بين رژيم قذافي و سازمانهاي اطلاعاتي انگليس و آمريكا را رد كرد و در حاشيه نشست غيررسمي وزيران خارجه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در شهر «سوپوت» در لهستان، گفت: «درباره موارد فاش شده اخير بايد بگويم كه تمامي اين مسائل به دوره حكومت پيشين ليبي بازميگردد و من هيچگونه اطلاعي درباره آنچه پيشتر و در گذر زمان رخ داده ندارم و در اينباره هيچ اظهارنظري نميكنم.» وي همچنين گفت: «نميتوانم هيچ اظهارنظري درباره مسائل اطلاعاتي داشته باشم زيرا هر وقت اظهارنظري درباره اين مسائل ميشود پاياني براي آن نميتوان تصور كرد و در حال حاضر تمامي تمركز خود را روي مسائلي گذاشتهايم كه به ليبي كمك كند، ازجمله آنها افزايش اعتبار و مشروعيت شوراي انتقالي و به رسميت شناخته شدن بيشتر آن و كمك به آزاديسازي داراييهاي توقيف شده ليبي و حل مسائل انساني در اين كشور است.» هيگ درباره اوضاع امنيتي در ليبي گفت: «هدف انقلابيون در ليبي جلوگيري از هرگونه درگيري غيرضروري است و در اين راستا آنها با قبيلههاي اطراف شهر سرت وارد مذاكره شدهاند و ما ترجيح ميدهيم كه باقيمانده نيروهاي وفادار به قذافي سلاح خود را بر زمين بگذارند زيرا زمان تعيينشده براي آنها به پايان رسيده و شانسي براي مبارزه ندارند و به نظر ميرسد زمان براي پايان درگيريها فرارسيده باشد و ما بايد بيش از پيش به طرف افزايش ميزان اعتبار و مشروعيت شوراي انتقالي حركت كنيم.» اما ديدهبان حقوق بشر اعلام كرد كه اين مدارك، ارتباطات ميان سازمان اطلاعات ليبي و سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا)، سازمان اطلاعات و امنيت خارجي بريتانيا (MI6) و ديگر سازمانهاي اطلاعاتي غربي را نشان ميدهد. يك مقام رسمي اين سازمان گفت كه اين مدارك را ديده، سيا را متهم كرده كه چند زنداني متهم به اقدامات تروريستي را به حكومت قذافي برگردانده و نيروهايش در زمان بازجويي از اين افراد حضور داشتند.
از سوي ديگر، «يان مارتين» نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل قرار بود روز گذشته به طرابلس سفر كند تا در مورد تلاشهاي جامعه جهاني براي كمك به اين كشور با مقامهاي شوراي ملي انتقالي ديدار كند. تا لحظه تنظيم اين گزارش، خبري در اينباره منتشر نشده است. با اين حال گفته ميشود نماينده سازمان ملل قرار است در اين سفر، نحوه كمك سازمان ملل به شوراي ملي انتقالي ليبي را مورد بحث و بررسي قرار دهد. «بان كيمون» دبيركل سازمان ملل هم گفت كه اولويت اين سازمان در ليبي، كمكهاي انساندوستانه است. اين درحالي است كه وزارت خارجه كوبا با انتشار بيانيهاي اعلام كرد: «هاوانا نه شوراي ملي انتقالي ليبي و نه هيچ دولت موقت ديگري در اين كشور را به رسميت نميشناسد؛ كوبا تنها دولتي در ليبي را به رسميت ميشناسد كه از راه مشروع و بدون هيچ دخالت خارجي روي كار آمده باشد.» در اين بيانيه همچنين از ناتو بهدليل كشتار «هزاران» غيرنظامي در جريان حمله هوايي به ليبي، تخطي از قطعنامههاي سازمان ملل متحد با حمله به تجهيزات غيرنظامي و تهيه تسليحات براي شورشيان انتقاد شده است.
از سوي ديگر «عبدالجواد البدين» سخنگوي گردانهاي انقلابيون ليبي تصريح كرد كه انقلابيون ميكوشند بدون خونريزي و از طريق توافق وارد شهر «بنيوليد» و ديگر شهرها مثل «سرت» شوند. وي در گفتوگوي اختصاصي با الجزيره در پاسخ به پرسشي درباره زمان ورود انقلابيون به شهر بنيوليد، گفت: «بر اساس آخرين اطلاعات دريافتي انقلابيون هماكنون در نزديك شهر بنيوليد هستند و تلاشهايي براي دستيابي به توافق جهت ورود مسالمتآميز به شهر و جلوگيري از هرگونه خونريزي در حال انجام است.»

افشاي اسناد ارتباطات پنهاني آمريكا و انگليس با قذافي
تدبیر خبر: ديدهبان حقوق بشر اعلام كرد كه به اسناد همكاريهاي نزديك سازمان اطلاعاتي غربي و حكومت معمر قذافي ديكتاتور ليبي دست يافته است. اسناد و مدارك يافتشده در ساختمان دولتي در طرابلس نشان از همكاريهاي نزديك ميان حكومت سرهنگ معمر قذافي و سرويسهاي اطلاعاتي غربي دارد.