به گزارش مهر، كامران باقريلنكراني وزير سابق دولت نهم و عضو جبهه پايداري در گفتوگوي مشروح با هفتهنامه شما، ارگان رسمي حزب موتلفه اسلامي در پيشبيني خود از تغيير سازوكار 8+7 گفت: از روز اول كه اين جريان شكل گرفت سازوكار ابتدايي 8+7 نبود. سازوكار ابتدايي سه نفر از بزرگاني بودند كه ماموريتي براي خودشان تعريف كردند و مورد تفاهم همه هم بودند و زحمات طولاني كشيدند، سپس به اين ساختار نمايندگان جامعتين اضافه شد كه شدند هفت نفر، بعد هم تغييرات ديگري پيدا كرد. فكر ميكنيم با تعاملات موجود كار با بالندگي بيشتري براساس تفاهم و تعامل شكل خواهد گرفت.
وي درخصوص اضافه شدن نمايندگان جبهه پايداري به ساختار 8+7 گفت: جبهه پايداري نظراتي براي ارتقاي سازوكار فعلي داشته است كه نظراتش را به دوستاني كه در آنجا حضور دارند اعلام كرده، بخشي از آن در تعامل به نتيجه رسيده است و بخشي هم در حال مذاكره هستند، انشاءالله اميدواريم به نتيجه برسد.
وزير دولت نهم درخصوص موضع جبهه پايداري نسبت به آيتالله مهدويكني گفت: نگاه جبهه پايداري به شخصيت حضرت آيتالله مهدويكني يك نگاه مبنايي است و ما وي را يكي از اركان انقلاب ميدانيم.
عضو جبهه پايداري تاكيد كرد: بناي جبهه پايداري اين است كه در انتخابات آتي اصولگرايان با پرچم واحد حضور پيدا كنند. وي درخصوص فلسفه شكلگيري جبهه پايداري انقلاب اسلامي گفت: اصولا جبهه پايداري، جبههاي نيست كه بهمنظور انتخابات تشكيل شده باشد. وظيفه اصلي اين جبهه ترويج گفتماني است كه در دهه 80 و مقاطع مختلف تأثير برجستهاي را در روند انقلاب اسلامي از خود بهجاي ميگذارد، جبهه پايداري تشكيل شد تا رويشهاي انقلاب كه در صحنهها افتخارآفريني كردند بتوانند با همديگر و بهصورت منسجمتر حرفهاي مبناييتر و محكمتري بزنند و انشاءالله به پيشرفت و تعالي كشور و گسترش گفتمان انقلاب اسلامي كمك كنند.
وزير دولت نهم گفت: به نظر من اينكه ما هر كاري را كه در جبهه صورت ميگيرد از منظر انتخاباتي نگاه كنيم، ساده كردن موضوع است. جبهه پايداري براي اين تشكيل نشد كه در مجموعه 8+7 يك نفر كمتر يا يك نفر بيشتر حضور داشته باشد؛ اين جبهه تشكيل شد كه روي آن معيارها و اصولي كه لازم است بر آنها تاكيد شود تاكيد كند و اين معيارها و اصول بودند كه در دهه 80 و مقاطع مختلف توانستند تاثير برجستهاي داشته باشند.
در حد توانمان با جريان انحرافي مخالفت كرديم
باقريلنكراني درخصوص نسبت جبهه پايداري و جريان انحرافي گفت: ما در جايي كه تشخيصمان اين بود كه حركتي برخلاف مصلحت كشور در حال انجام است، در حد توانمان با آن حركت مخالفت عملي انجام داديم. يكي از اتفاقات تلخي كه در اين دو سال شاهد آن هستيم، اين است كه بعضيها در مقاطعي كه اثرگذار است بهنگام و بهموقع موضعگيري نميكنند. بعد كه آن موقع و زمان ميگذرد نظراتي را اعلام ميكنند.
وي تصريح كرد: در اوج فتنه شاهد بوديم صحبت عدهاي اين بود كه با هم بنشينيم و آنها يككمي كوتاه بيايند و شما يك كمي كوتاه بياييد تا قضيه حل شود. در حالي كه داستان كوتاه آمدن افراد نبود، موضوع اين بود كه عدهاي جمع شده بودند تا كيان و اساس نظام را زير سوال ببرند و مخدوش كنند كه در ماههاي بعد بهخوبي نشان دادند. عدهاي هم مدافع نظام بودند و ميگفتند ما از هرچه كوتاه بياييم از اصل نظام كوتاه نميآييم.
وزير دولت نهم اضافه كرد: نظر جبهه اين است كه گفتمان خدمت و توجه به ارزشها كه در دولت نهم شكل گرفت، گفتمان مقابله با فساد، گسترش خدمترساني به مناطق محروم، خدمت شبانهروزي و پرهيز از ويژهخواريها گفتمانهاي اصيل و ارزشمندي است.
باقريلنكراني با بيان اينكه آنچه باعث شد بنده در سال 88 هم به احمدينژاد رأي بدهم، اين بود كه فكر كردم در بين كانديداهايي كه بودند پايبندي وي به آرمانهاي امام، رهبري و ارزشهاي انقلاب بيشتر است، گفت: اين بدينمعني نيست كه ما به وي انتقاد جدي نداريم. يكي از شواهد انتقاد جديمان اين بود كه امروز در دولت حضور نداريم، منتها جنس انتقادهاي ما با بعضيهاي ديگر متفاوت است.
وي ادامه داد: بايد يك نگاه منصفانه به موضوع داشت؛ هم نقاط قوت را ديد و هم نقاط ضعف را. ما آقاي احمدينژاد را مثل هر آدم ديگري مجموعهاي از نقاط مثبت و منفي ميبينيم. برخي از نقاط مثبت درباره مديريت اجرايي كشور بود كه سالها فراموش شده بود، ولي اين بدان معني نيست كه نقاط منفي وجود ندارد.
چالش خانهنشيني احمدينژاد
باقريلنكراني با تاكيد بر اينكه چالش 11 روز خانهنشيني احمدينژاد را يك نقطه خيلي منفي در اين مجموعه ميبينيم، گفت: عملكرد بودجه فرهنگي سال گذشته را يك نقطه منفي و مسالهدار ميبينيم و حاشيهسازياي را كه در اطراف وي وجود دارد يك نقطه منفي و جدي ميبينيم، اما معنياش اين نيست كه ما نقاط مثبت را فراموش كنيم و به آنها توجه نكنيم. وزير دولت نهم درخصوص اينكه برخي مطرح ميكنند جبهه پايداري به دنبال سهمخواهي از جبهه متحد اصولگرايان است، گفت: ادبياتي كه در جبهه دنبال ميكنيم اين است كه در هر مجموعهاي كه شكل ميدهيم، هر حضور يا عدمحضوري كه داريم و هر حرفي را كه ميزنيم، نسبتش را با اصول و ارزشهايمان بسنجيم.
جبهه پايداري نسبت به جريان حاشيهساز دولت انتقاد جدي دارد
عضو جبهه پايداري در پايان درخصوص جريان انحرافي گفت: ما نسبت به جرياني كه با حاشيهسازيهايش باعث ميشود خدمترساني دولت زير سوال برود و گفتمان دولت را كه يك گفتمان خدمترساني است تبديل به يك گفتمان پرحاشيه كند و اين حاشيهها باعث شود اصول زير سوال بروند، انتقاد جدي داريم. فكر ميكنيم هرچه دولت بتواند تاكيدش را روي جنبههاي خدمتگزاري بيشتر کرده و به وظيفه اصلياش كه خدمت به مردم است عمل كند و از اين حاشيهها دور شود، بهتر به تكليفش عمل كرده است.

خانهنشيني؛ نقطه منفي کارنامه احمدينژاد
عضو جبهه پايداري انقلاب اسلامي با تاكيد بر اينكه چالش 11 روز خانهنشيني رئيسجمهور را يك نقطه خيلي منفي در اين مجموعه ميبينيم، گفت: عملكرد بودجه فرهنگي سال گذشته را يك نقطه منفي و مسالهدار ميبينيم، حاشيهسازياي را كه در اطراف احمدينژاد وجود دارد يك نقطه منفي و جدي ميبينيم، اما معنياش اين نيست كه ما نقاط مثبت را فراموش كنيم و به آنها توجه نكنيم.