نورالله حيدري دستنايي درباره ارزيابي سطح پايين علمي دانشگاههاي مالزي در مقايسه با دانشگاههاي ايران، تاكيد كرد: در سفري كه به مالزي داشتم از نزديك دانشگاههاي اين كشور را ديدم، در واقع پايينبودن سطح علمي اين دانشگاهها همينطور است كه مطرح ميشود؛ تنها دو يا سه دانشگاه اين كشور از نظر كيفي مناسب به نظر ميرسد.
واقعيت مطلب اين است كه دانشجويان ما كه براي تحصيل به مالزي ميروند براي كيفيت نميروند؛ اگر كيفيت بود كه جاي نگراني نبود. كشور ما با توجه به مشكلاتي كه دارد طراز علمياش با مالزي فاصله زيادي ندارد و كيفيت دانشگاههاي آنها بالاتر از كيفيت دانشگاههاي ما نيست.
عضو كميسيون آموزش مجلس در پاسخ به پرسش ديگر درباره علت گرايش دانشجويان ايراني به تحصيل در دانشگاههاي مالزي، اظهار داشت: يك بحث مسلمانبودن است كه دانشجويان ترجيح ميدهند در اين كشور ادامه تحصيل دهند، دليل ديگر شرايط آسان پذيرش در دانشگاههاي مالزي است كه دانشجو خيلي راحت ميتواند پذيرش بگيرد. هرچند اين راحتبودن اصلا خوب نيست اما چون اين دسته از دانشجويان ميخواهند مدرك بگيرند و يك امتياز برايشان محسوب ميشود. در اين دانشگاهها ادامه تحصيل ميدهند.
نماينده مردم چهارمحال، اردل و كيارنگ ادامه داد: پرستيژ خارج درس خواندن يك علت ديگر گرايش جوانان به سمت دانشگاههاي مالزي است، شخص احساس ميكند اگر يك مدت خارج از كشور باشد در ظاهر نه باطن، داراي پرستيژ ميشود.
حيدري دستنايي با اشاره به برخي معايب و مشكلات فرهنگي در دانشگاههاي مالزي كه سر راه دانشجويان ايراني مقيم آن كشور وجود دارد، اضافه كرد: ما الان از دانشگاههاي كشور خود نسبت به رعايت ارزشهاي اسلامي راضي نيستيم چه برسد به يك كشور ديگر، حتي اگر يك كشور مسلمان هم باشد. چون در مالزي متاسفانه بستر و زمينه براي برخي مسائل ضدفرهنگي و ناهنجاريهاي اخلاقي فراهم است كه الان هم گزارش آن موجود است.
وي با اشاره به تاكيد بر دانشگاههاي پولي در برنامه پنجم توسعه، خاطرنشان كرد: اگر هم در برنامه پنجم توسعه از دانشگاههاي پولي گفتيم به اين دليل بود كه دانشجويان ايراني را به سمت اين دانشگاهها جذب كنيم تا به محيطهاي دانشگاهي مالزي و ساير كشورها نروند.
عضو كميسيون آموزش مجلس در بخش ديگر گفتههاي خود، به سهم بالاي دانشجويان ايراني در توليدات علمي مالزي، اشاره كرد و اظهار داشت: سهم بالاي دانشجويان ايراني در توليدات علمي مالزي را ميتوان تا حدي قبول كرد اما نميتوان آن را تعيينكننده دانست. ممكن است آنان در اختراعات اين كشور سهم داشته باشند اما حرف اول را نميزنند، وجهه قالب و برتري را دانشجويان ما در توليدات علمي مالزي ندارند و در اين شعاع اثرگذاري نقشآفريني نميكنند.

دلايل تحصيل ايرانيها در مالزي
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اينكه در دانشگاههاي مالزي متاسفانه بستر و زمينه براي برخي مسائل ضدفرهنگي و ناهنجاريهاي اخلاقي فراهم است، گفت: گزارش اين مسائل موجود است.