هرچند اين جبهه پس از اعلام موجوديت قرار بود به گروه 7+8 بپيوندد و دو نماينده را نيز براي شركت در جلسات اين گروه معرفي كرد؛ عملا از آن زمان تاكنون در هيچ جلسهاي شركت نكرده و برخي اعضاي آن نيز گاه و بيگاه اينجا و آنجا از اين گفتند كه برخي مواضع گروه ائتلافي اصولگرايان را قبول ندارند. همين امر و نيز برخي اظهارنظرهاي تلويحي و مستقيم اعضاي اين جبهه اين گمان را در فضاي سياسي تقويت كرده است كه عملكرد جبهه پايداري ميتواند بزرگترين مانع سر راه رسيدن به وحدت اصولگرايان باشد. تا امروز نيز نهتنها سخنان اعضاي گروه 7+8 براي تعيين مشي اين جبهه اثرگذار نبوده كه حتي بزرگان اين گروه نيز اثري از حرفشنوي جبهه پايداري نديدهاند و شايد به همين دليل باشد كه روز گذشته آيتالله مهدويكني ضمن تاكيد بر اينكه «جبهه پايداري تاكنون بهطور قطع اعلام نكرده در جلسات شركت نميكند»، گفت: البته ما با جبهه پايداري اتمام حجت كردهايم و اميد داريم كه در جلسات آينده جبهه متحد شركت كنند.
دبيركل جامعه روحانيت مبارز درخصوص سازوكار جبهه متحد اصولگرايان و برخي گمانهزنيها براي طراحي اين سازوكار براي انتخابات رياستجمهوري گفت: اين سازوكار فعلا براي انتخابات نهم مجلس شوراي اسلامي طراحي شده و انتخابات رياستجمهوري هدف اين سازوكار نبوده است.
وي در پاسخ به سوالي مبنيبر اينكه با توجه به عدم حضور جبهه پايداري در جلسات جبهه متحد اصولگرايان آيا قرار است جبهه ايستادگي جايگزين آنها شود، به مهر اظهار داشت: انشاءالله خود جبهه پايداري ميآيد و تاكنون بهطور قطع اعلام نكردهاند كه در جلسات شركت نميكنند. رئيس مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: البته ما با جبهه پايداري اتمام حجت كردهايم و اميد داريم كه در جلسات آينده جبهه متحد شركت كنند.
مهدويكني خاطرنشان كرد: برنامهاي براي جايگزيني جبهه ايستادگي با جبهه پايداري در 8+7 نداريم.
دبيركل جامعه روحانيت مبارز درخصوص آخرين اخبار از مذاكرات خود با محسن رضايي در مورد انتخابات مجلس گفت: من با ايشان از ابتدا صحبتي نكردم كه ايشان جبهههاي تشكيل دهد. قرار بود ايشان نظرات و افراد خود را به جبهه متحد اصولگرايان معرفي كند، به آنها گفتيم كه بياييد و جبهه جديد درست نكنيد.
جبهه پايداري دوربرگردان ندارد
اين اظهارت درحالي است كه غلامحسين الهام سخنگوي دولت نهم احمدينژاد و از اعضاي جبهه پايداري با تاكيد بر اينكه از اظهارات اخير آيتالله مهدويكني، اتمام حجت را برداشت نكردم، دبيركل جامعه روحانيت مبارز را داراي جايگاه والاي روحاني و معنوي دانست كه براي وحدت بين همه نيروهاي فعال اصولگرا تلاش ميكند.
وي با بيان اينكه «صحبتهاي آيتالله مهدويكني نصايحي دلسوزانه است و نبايد اسم آن را اتمام حجت يا تهديد گذاشت»، به ايسنا گفت: اين نصايح علما هميشه مفيد و راهگشاست. جبهه پايداري نيز جرياني است كه در جامعه وجود دارد و يك گفتمان و جريان فرهنگي است و حضورش در عرصههاي سياسي – اجتماعي مبتنيبر همان ضروريات فكري و فرهنگي است و تفاوتش با يك حزب سياسي نيز در همين است.
الهام ادامه داد: جريان جبهه پايداري در جامعه وجود دارد و گروه خاصي آن را ايجاد نكرده، بلكه آن را تنها مطرح كردند و بر وجود آن تاكيد دارند. در عرصه انتخابات هم نظراتي دارند كه مبتنيبر گفتمان عدالتمحوري و ضرورت مشاركت فراگير مردم و برقراري عدالت پايدار در قالب نهادهاي قانوني است.
اين عضو جبهه پايداري تصريح كرد: بهدنبال تحقق گفتمان انقلاب هستيم كه در سوم تير 1384 كليد خورد و توفيقاتي را در عرصه مديريت كشور به دست آورد و اين مطالبات و توفيقات در چارچوب وحدت نظام و وحدت دولت و ملت و در ظل رهبري جلو ميرود. وي با بيان اينكه «هر نوع شكاف و چندگانگي در حاكميت مهمترين آفت و آسيب قدرت است»، افزود: جبهه پايداري منشور اصولگرايي را قبول دارد و آن را مبنا قرار داده است و همه حرفش اين است كه چگونه عمل كنيم كه اين منشور در عمل محقق شود و همين مبناي مذاكرات ما است.
الهام در پاسخ به اين سوال كه «شنيدهها حكايت از تاكيد رهبري بر وحدت اصولگرايان دارد، آيا حاضريد از اصول خود براي رسيدن به وحدت كوتاه بياييد»، تصريح كرد: اگر كسي از اصول تنزل كند كه اصولگرا نيست، ما تنازل در اصول را قبول نداريم، ولي تسامح در سلايق و نظرات را مشكل نميدانيم.
وي ادامه داد: هر نوع صرفنظر كردن از سهميهخواهي يك امر سليقهاي است و هيچ اشكالي ندارد، ما سهميهخواهي در برابر اصولگرايي را يك انحراف ميدانيم و نميپسنديم و آن را انحراف حزبي ميدانيم، اما هركس بخواهد در عرصه انتخابات بهعنوان نماينده ملت پرچمدار انقلاب باشد، بايد در چارچوب اصول و منشور اصولگرايي كه جامعتين منتشر كردند، فعاليت داشته باشند. الهام با تاكيد بر اينكه «از اصول كوتاه نخواهيم آمد»، تصريح كرد: بر سر مسائل فرعي مطالبهاي نداشتهايم كه بخواهيم كوتاه بياييم، بخشي از مطالبات تحقق فرامين رهبري است و چارچوب منشور اصولگرايي، مطالباتي نيست كه اگر بخواهيم از آن عبور كنيم دچار دوگانگي شده باشيم.
اين عضو جبهه پايداري در پاسخ به اينكه «آيا گفتمان جبهه پايداري همانند سوم تير 84 فردي چون احمدينژاد را براي رياستجمهوري آينده دارد يا نه»، گفت: مهم تداوم گفتمان است، ما به ظرفيت جامعه ايمان داريم، جبهه پايداري يعني ملت و ما آن را يك حزب در برابر احزاب نميدانيم، آن را يك گفتمان ميدانيم و معتقديم مردم از گفتماني كه در سوم تير آغاز كردند، برنميگردند.
وي با بيان اينكه «براي رياستجمهوري آينده افرادي از گفتمان جبهه پايداري ظهور پيدا خواهند كرد»، ادامه داد: جبهه پايداري دوربرگردان ندارد، افرادي كه بخواهند در گفتمان انحراف ايجاد كنند تحميلي هستند. در فتنه 88 اين اتفاق افتاد و همه ظرفيت خارج از مرز و غفلت جريانات داخلي همداستان شدند كه اين اتفاق بيفتد، ولي نشد، اين مهمترين علامت شكست جرياناتي است كه بخواهند در گفتمان انقلاب انحراف ايجاد كنند. جامعه ما ظرفيت انساني اين گفتمان را دارد و افرادي كه توانمندي اين را داشته باشند، ظهور پيدا خواهند كرد.

مهدويكني: با جبهه پايداري اتمام حجت كردهايم
جبهه پايداري ظاهرا اين روزها همچنان نقطه تلاقي اما و اگرهاي جبهه اصولگرايان است؛ جبههاي كه در آستانه انتخابات مجلس نهم تشكيل شد و اعضاي آن را نزديكان و رفقاي سابق رئيس دولت دهم تشكيل ميدهند.