نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به موضوع گزارش روابط بينالملل وزارت علوم و دانشگاههاي داخلي با دانشگاههاي خارج از كشور، اظهار داشت: محورهاي مختلفي راجع به همكاري بينالمللي ايران با كشورهاي ديگر در زمينه آموزش و تحقيقات و نيز حضور ايران در مجامع بينالمللي و تاسيس شعب دانشگاهها در خارج از كشور مطرح شد. وي با بيان اينكه گزارش مدوني در اين زمينه ارائه شد، افزود: اما بحث اين است كه در كميسيون عنوان شد با توجه به گستردگي آموزش عالي در كشور و فعاليتهاي چشمگيري كه از نظر آموزشي و تحقيقاتي در كشور صورت گرفته، ابعاد حركت بينالمللي علمي كشور بايد به مراتب بهتر از وضعيت فعلي باشد. وي ادامه داد: همكاريهاي گسترده علمي و تحقيقاتي با دانشگاههاي خارج از كشور و كشورهاي پيشرفته نداريم، در صورتي كه در كشورهاي دنيا همكاري متقابل و گستردهاي بين دانشگاهها وجود دارد، لذا بايد بتوانيم روابط دانشگاهايمان را با دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي دنيا تصور كنيم. رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس خاطرنشان كرد: كميسيون اعلام آمادگي كرده علاوهبر تسهيلاتي كه در قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه ديده شد، اگر موانعي وجود دارد، عنوان كنند تا اين مساله مورد پيگيري قرار گيرد. وي با اشاره به شعب بينالمللي دانشگاههاي كشور در خارج از ايران ادامه داد: عنوان شد كه اينها واقعا بهعنوان شعب بينالمللي به شمار نميرود و متاسفانه فقط مرجعي شدهاند براي اينكه ايرانيان به آنجا رفته و از آنجا پذيرش بگيرند. عباسپور تاكيد كرد: لذا وضع بسياري از اينها بسيار نامطلوب است مانند دانشگاه بينالمللي كه دانشگاه شهيد بهشتي در دبي دارد و در مقطع دكترا دانشجو ميپذيرد، كه براساس حتي بازديد و گزارشي كه ارائه شد، دو اتاق بيشتر در دل يكي از دانشگاههاي خارجي در دبي نيست يا دانشگاه پيامنور نيز به همين صورت، وضعيت نامطلوبي دارد. رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ادامه داد: بنابراين، اين شعب بيشتر بحث پذيرش دانشجوي خارجي عليالاصول ندارند، اينها وضعيتي دارند كه قاعدتا حتما بايد وزارت علوم به وضعيت اينها رسيدگي كند. نماينده مردم تهران در مجلس اضافه كرد: با توجه به توان علمي كشور ميتوانيم شعب بسيار قوي از نظر علمي از دانشگاههايي مانند دانشگاه تهران، صنعتي شريف و ساير دانشگاههاي كشور در كشورهاي ديگر داشته باشیم تا به جذب دانشجو از آن كشورها بپردازند. وي گفت: همچنين بر پذيرش دانشجوي خارجي در كشور تاكيد شد، البته عنوان شد يكي از مشكلات مصوبهاي در شورايعالي انقلاب فرهنگي است كه تدريس زبان را محدود به زبان فارسي كرده كه اين موضوع سبب ميشود دانشجويان خارجي كمتر تمايل نشان دهند كه به داخل كشور بيايند.
عباسپور افزود: بنابراين عنوان شد وزارت علوم و مجلس پيگيري كنند كه بتوانيم تدريس در دانشگاههاي بينالملليمان را با دو زبان فارسي و انگليسي داشته باشيم كه هم افراد خارجي كه به كشور ميآيند با زبان فارسي آشنا شوند و هم نهايتا اين محدوديتي كه پذيرش دانشجو براي دانشگاههاي كشور ايجاد كرده، برداشته شود.
وي خاطرنشان كرد: مقرر شد در اين زمينه با شورايعالي انقلاب فرهنگي هماهنگي صورت بگيرد و درنهايت قرار شد اين موضوع را با حضور وزيران علوم و بهداشت در جلسه ديگري پيگيري كنيم تا چالشها و معايب و مزايا و رفع موانع را براي همكاريهاي بينالمللي دانشگاههاي كشور با مجامع علمي دنيا مورد بررسي قرار دهيم. رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس خبر داد: ظاهرا قرار است دولت لايحه عضويت ايران در انجمن پاركهاي تحقيقاتي و دانشگاهي را پس بگيرد، لذا از دستور كار كميسيون خارج شد تا دلايلش از سوي دولت مطرح شود. وي با اشاره به بررسي لايحه عضويت ايران در فدراسيون بينالمللي آموزش اوليا اظهار كرد: اين فدراسيون غيردولتي است و عضويت دولت ايران در يك فدراسيون غيردولتي معني ندارد، ضمن اينكه بحث در مورد انجمن اولياء و مربيان صورت گرفت كه اين انجمن در ايران وابسته به وزارت آموزش و پرورش است و يك انجمن دولتي است. عباسپور تصريح كرد: به اين ترتيب براساس اين اساسنامه يك انجمن دولتي نميتواند به يك انجمن غيردولتي بپيوندد، لذا اين لايحه نميتواند در مجلس آمده و به تصويب برسد.

وزارت علوم وضعيت شعب بينالمللي دانشگاههاي كشور را پيگيري كند
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس درخصوص آخرین جلسه كميسيون اظهار كرد: اين كميسيون، لايحه عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در انجمن فرهنگستانهاي علوم آسيا را مورد بررسي و تصويب قرار داد. علي عباسپورتهرانيفرد در گفتوگو با ايسنا تصريح كرد: البته عنوان شد ايران بهطور فعال در اين انجمن حضور داشته باشد و بتواند از تجربه كشورهاي دنيا استفاده كند.