رئيسجمهور البته در كنار اين سخنان كه درواقع بخش رسمي سفر او را شامل ميشد، براي پرداختن به ديپلماسي عمومي به منوال دورههاي پيشين ديدارها و گفتوگوهايي هم داشت؛ با ايرانيان مقيم آمريكا و فعالان و رهبران گروههاي ضدجنگ درآمريكا ديدار كرد و با مديران رسانههاي آمريكايي، شبكه تلويزيوني راشا تودي، شبكه ABC آمريكا، شبكه پيبياس آمريكا و واحد مركزي خبر.
وي همچنين در حاشيه برگزاري اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل با روساي جمهور كومور، بوليوي، لبنان، سريلانكا و نخستوزيران هند و سوازيلند و همچنين سنت وينسنت و گرنادنيس، ديدار و گفتوگو كرد. اما سفر او به ونزوئلا و ديدارش با هوگو چاوز، همتاي ونزوئلايي احمدينژاد كه قرار بود ديروز و پس از بازگشت از نيويورك انجام شود به دليل بيماري چاوز لغو شد.
به گزارش اسوشيتدپرس وزير امور خارجه ونزوئلا در ديداري با مقامات ايراني در كاراكاس گفت: هر دو دولت تصميم گرفتند تاريخ سفر رئيسجمهور احمدينژاد را به فرصت ديگري موكول كنند.
مسببان استعمار به ملتهاي خسارتديده جريمه بپردازند
اما در سخنان احمدينژاد در مقر سازمان ملل كه پنجشنبهشب به وقت تهران ايراد شد بر اين تاكيد شد كه جهان اكنون بيش از هر زمان ديگري شاهد بيداري گسترده در سرزمينهاي اسلامي، در آسيا، اروپا و آمريكاست و هر روز بر دامنه تحولات عدالتطلب و آزاديخواه افزوده ميشود. وي درعين حال از آمادگي كشورمان براي تحقق اين امر مهم در راستاي اراده جمعي جهاني خبر داد. به گزارش ايسنا احمدينژاد در بخشي از سخنانش گفت: طي شش سال در موضوعات مختلف جهاني و از ضرورت تغيير و تحول در مناسبات سخن گفتيم. امروز با توجه به تحولات رو به گسترش از منظر ديگري به تحليل آنها ميپردازم.
وي افزود: روشن است كه عليرغم دستاوردهاي بزرگ تاريخي ازجمله مجمع ملل متحد كه محصول تلاشها و مبارزات انسانهاي آزادانديش و عدالتطلب و همكاريهاي بينالمللي بوده است، جامعه بشري با آرزوها و آرمانهاي فطري خود فاصله بسيار دارد. عموم ملتها از وضع موجود ناراضياند.
وي ادامه داد: بهرغم تمايل عمومي انسانها به صلح، پيشرفت و برادري، همانگونه كه ميبينيم جنگها، كشتارها، فقر گسترده، بحرانهاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي، تبعيضها، تحقيرها، خودخواهيها و ناامنيها، حقوق و شخصيت ملتها را مخدوش كرده و رنجها و خسارات غيرقابل جبراني را تحميل كرده است.
احمدينژاد سپس با طرح پرسشهايي درخصوص دوران بردهداري، جنگهاي جهاني اول و دوم، دوران ديكتاتوري در كشورهاي آمريكاي لاتين، آفريقا و آسيا، بمبارانهاي اتمي، حادثه 11 سپتامبر، ركود اقتصاد جهاني و... تصريح كرد: مثل روز روشن است كه همان بردهداران و استعمارگران و مسببان جنگ اول و دوم و نابسامانيهاي پس از آن تا به امروز با تغيير چهره بر شوراي امنيت و مراكز اصلي اقتصادي و سياسي جهان سيطره پيدا كردهاند.
وي ادامه داد: آيا اينان صلاحيت ادامه مديريت را دارند و آيا پذيرفته است كه خود را مدعي انحصاري دفاع از آزادي و دموكراسي و حقوق انسانها و ملتها معرفي كنند و با همين ادعا كشورها را مورد حمله نظامي قرار داده و اشغال كنند؟ آيا گل دموكراسي و آزادي از موشكها و بمبهاي نيروهاي ناتو شكوفا خواهد شد؟ احمدينژاد تاكيد كرد: اگر برخي كشورهاي اروپايي به بهانه هولوكاست پس از شش دهه همچنان به صهيونيستها جريمه ميپردازند، آيا مسببان بردهداري و استعمار نبايد به ملتهاي خسارتديده، جريمه بپردازند؟ وي در ادامه سخنانش علت اصلي اين وقايع را باورها و رفتارهاي گروه حاكم دانست.
هنوز فرصت هست
احمدينژاد همچنين در پاسخ به سوالي درباره پيشبيني خود از انتخابات رياستجمهوري آينده آمريكا گفت: مردم آمريكا بايد در اين زمينه تصميم بگيرند اما فكر نميكنم اوباما براي دور دوم مانع جدي پيش رو داشته باشد و چنين به نظر ميرسد كه با توجه به شرايط موجود ميتواند به راحتي براي دور دوم نيز راي بياورد.
به گزارش مهر بهنقل از پايگاه اطلاعرساني رياستجمهوري، محمود احمدينژاد در مصاحبه با مديران و اعضاي شوراي سردبيري خبرگزاري اسوشيتدپرس با بيان اينكه با روي كار آمدن رئيسجمهور جديد آمريكا چنين تصوري به وجود آمد كه وي اشتباهات دولتهاي قبلي آمريكا را جبران خواهد كرد، گفت: اين تصور روزبهروز در حال رنگ باختن است، اما هنوز فرصت بهطور كامل از دست نرفته است.
وي اضافه كرد: ايران از شعار تغيير رئيسجمهور آمريكا استقبال كرد و حتي ما در اين خصوص براي او پيام ارسال كرديم؛ آقاي اوباما ميتوانست در موضوع هستهاي اقدامات زشتي كه دولتهاي قبلي شروع كرده بودند را ادامه ندهد.
احمدينژاد در پاسخ به سوالي درخصوص فعاليتهاي هستهاي ايران و احتمال آغاز مذاكرات در اين خصوص اظهار داشت: ايران همواره آماده گفتوگو و مذاكره بوده و از تعامل و همكاري استقبال ميكند. منتها موضوع هستهاي ايران كه يك موضوع حقوقي است، از طرف برخي دولتهاي غربي به موضوع سياسي تبديل شده است؛ ملت ايران بيش از تعهدات قانوني با آژانس بينالمللي هستهاي همكاري داشته اما متاسفانه آژانس تحت فشار دولتهاي غربي قرار دارد و برخورد حقوقي نميكند.
رئيسجمهور تصريح كرد: امروز ايران ديگر هستهاي شده و همه بايد آن را بپذيرند و اين در حالي است كه برنامه هستهاي ايران كاملا صلحآميز است.
احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره پيشبيني خود از انتخابات رياستجمهوري آينده آمريكا گفت: مردم آمريكا بايد در اين زمينه تصميم بگيرند و ايران علاقه ندارد در اين موضوعات دخالت كند، اما فكر نميكنم آقاي اوباما براي دور دوم مانع جدي پيش رو داشته باشد و نيازي ندارد براي كسب راي به صهيونيستها امتياز داده و دست به لشكركشي بزند؛ چنين به نظر ميرسد كه باتوجه به شرايط موجود ميتواند به راحتي براي دور دوم نيز راي بياورد. رئيسجمهور گفت: اگر واقعا تغييري در سياستهاي دولت آمريكا اتفاق بيفتد جمهوري اسلامي ايران از آن استقبال ميكند و علاقهمنديم اين تغييرات اتفاق بيفتد.
احمدينژاد در پاسخ به سوالي درخصوص تظاهرات پس از انتخابات رياستجمهوري ايران گفت: ايران 75 ميليون نفر جمعيت دارد و 40 ميليون نفر يعني 85 درصد مردم واجد شرايط، در انتخابات شركت كردند و در تهران رقيب بنده سه ميليون و در كل كشور 13 ميليون راي آورد. حتي اگر 17 ميليون نفر در اين تظاهرات شركت ميكردند موضوعي طبيعي بود ضمن اينكه تعداد قابلتوجهي از افراد كه در اين تظاهرات شركت كردند مطالبات خود را مطرح کردند و مراجع قانوني نيز آنها را مورد بررسي قرار دادند.
وي ادامه داد: اما در اين ميان تعداد معدودي كه ارتباطي به تظاهركنندگان نداشتند، تلاش كردند ناامني و تنش ايجاد كنند و طبيعي است كه دستگاه قضايي با چنين افرادي برخورد ميكند. اما نكته قابلتاسف اينجاست كه دولتهاي غربي همواره از اقدامات خشونتبار اين عده قليل حمايت كردند در حالي كه ادعاي دموكراسي و حكومت اكثريت را دارند.
رئيسجمهور در پاسخ به سوالي درباره انتخابات آينده رياستجمهوري ايران نيز گفت: هر كسي را كه مردم انتخاب كنند همان فرد رئيسجمهوري اسلامي ايران خواهد شد و هيچكس نميتواند اراده و تصميم خود را بر ملت بزرگ ايران تحميل كند. در انتخابات گذشته اكثر رسانههاي آمريكا و انگليس بهشدت از رقيب من حمايت ميكردند اما مردم تصميم ديگري گرفتند كه اين موضوع در انتخابات قبل از آن نيز اينچنين بود.
احمدینژاد همچنین روز گذشته با دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار کرد.

احمدينژاد: اوباما ميتواند بهراحتي راي بياورد
هفتمين حضور محمود احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل متحد اينبار همراه شد با وقايعي تاريخي در جهان ازجمله سقوط ديكتاتورها در برخي كشورهاي عربي. همچنين مشكلات اقتصادي نيز گريبانگير كشورهاي پيشرفته است و اعتراضهاي مردمي در اين كشورها هم چالشي است براي دولتمردانشان. پرداختن به اين موضوعات و بحث مديريت جهاني و ساختار ناعادلانه كنوني در شوراي امنيت، محورهاي اصلي سخنان احمدينژاد در هفتمين حضورش در سازمان ملل بود.