به گزارش دویچه وله، وانگاری ماتهای سالها علیه قطع بیرویه درختان در كشورش، كنیا مبارزه كرد و فعالیتهای متعددی را در زمینه حقوق بشر انجام داد. او در سال ۱۹۷۷ پروژهای را با نام " كمربند سبز" با هدف درختكاری در این كشور به راه انداخت كه بزرگترین پروژه از نوع خود در آفریقا به شمار میرود. به واسطه این پروژه از آن زمان تا كنون میلیونها درخت كاشته و هزاران فرصت شغلی ایجاد شدهاند.
وانگاری ماتهای از سال 2003 به مدت دو سال نماینده وزیر محیط زیست كنیا بود. او همچنین، علاوه بر تدریس در دانشگاه، در دهه هفتاد میلادی سازمان صلیب سرخ كنیا را اداره میكرد. فعالیتهای خانم ماتهای همیشه با مخالفتهای دولت دانیل آراپ موی روبرو میشد و به همین دلیل او چندین سال را در زندان سپری كرد.
در سال 2004 وانگاری ماتهای به عنوان نخستین زن آفریقایی، جایزه صلح نوبل را دریافت كرد.
وانگاری ماتهای در سال 1940 در روستایی كوچك در كنیا متولد شده بود و به دلیل استعدادی كه از خود نشان داد توانست برای تحصیل به مدرسه ای مذهبی و مشهور در كنیا وارد شود. او سپس با دریافت یك بورس در رشته بیولوژی در دانشگاهی در آمریكا ادامه تحصیل داد. در سال 1971 وانگاری ماتهای توانست به عنوان نخستین زن كنیایی مدرك دكترای خود را از دانشگاه نایروبی كسب كند.
خانم ماتهای بامداد دوشنبه 26 سپتامبر در پی ابتلا به بیماری سرطان در نایروبی درگذشت.

مادر درختان درگذشت + عكس
جام جم آنلاین نوشت : وانگاری ماتهای، نخستین زن آفریقایی برنده جایزه صلح نوبل پس از یك دوره بیماری در سن 71 سالگی درگذشت. این فعال محیط زیست و حقوق بشر همواره یكی از منتقدان جهانیسازی بهشمار میرفت و از او با نام "مادر درختان" یاد میكردند.