شعار روز نخست عبارت است از: «پيشگيري اجتماعي، مشاركت عمومي، امنيت و آرامش» كليدواژه اصلي و ركن اين شعار را كلمه مشاركت به خود اختصاص داده است؛ كلمهاي كه زيباترين توصيف و توصيه به آن از زبان حق تعالي بيان شده است:
«يدالله معالجماعه» آري بالاترين توانايي دست قدرت الهي است چون متكي به علم و حكمت كامل و مطلق خداوند است. پروردگار، تبلور و نمايش قدرت خود را در جماعت دانسته و اين يك سنت خللناپذير الهي است. حالا بايد پرسيد چرا مشاركت، كليد توليد و حفظ امنيت پايدار است؟ هر چيزي كه موجب درك و فهم جمعي نباشد و دغدغه مردم نشود منجر به بروز رفتارهاي جمعي مطلوب و سنجيده براي حل آن مساله و دغدغه نخواهد شد.
برابر گواهي تاريخ و يافتههاي جامعهشناسي و روانشناسي و ساير علوم، امنيت بعد از نيازهاي اوليه فيزيولوژيك اصليترين خواسته بشر به شمار ميآيد. بر همين اساس، نخستين خواسته حكومتها ايجاد و حفظ امنيت اتباع خود است. پس دغدغهاي به اين اهميت كه اساس هر فعاليت ديگر در حوزه اجتماع، سياست، اقتصاد و فرهنگ به وجود آن بستگي دارد حل و فصل نخواهد شد مگر با همت عمومي و تقسيم وظايف بين آحاد ملت.
شايد در اينجا سوال شود براي نمونه سهم عامه مردم كه سمت و نقشي در مديريت كشور ندارد در توليد امنيت چيست؟ پاسخ روشن است؛ يك پدر و مادر خوب در انتقال هنجارها و ارزشهاي جامعه به فرزندان خود تلاش ميكنند فرآيند جامعهپذيري و درونيشدن انضباط اجتماعي در نسل آينده رشد و نمو پيدا كند.
يك راننده با رعايت قوانين حملونقل؛ ايمني شهروندان را به مخاطره نمياندازد و چهره شهر را به بينظمي نميكشد. يك معلم با تدريس صحيح و دلسوزانه خود الگوي درستكاري شاگردان اين مرز و بوم در آينده ميشود. همچنين با مشاركت ديگران در نيكيها، همانگونه كه وعده داده شده است شاهد حمايت الهي در اجتماع براي زندگي بهتر و رسيدن به اهداف متعالي خواهيم بود.
* رئيس مركز اطلاعرساني و ارتباطات ناجا و عضو هياتعلمي دانشگاه پليس

سهم من از امنيت؟
سرهنگ دكتر رضا غنيلو: امسال شعار هفته ناجا، يك پرسش تفكربرانگيز است: «سهم من از امنيت؟» به تبع اين پرسش، هر روز هفته به شعاري كه مفسر و شكلدهنده شعار اصلي باشد اختصاص يافته است.