مصطفي كواكبيان در نشست انجمن اسلامي دانشجويان مستقل كه پنجشنبه در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد، با اشاره به عدالت سياسي گفت: خيلي از ما امروزه بهدنبال تشريح مفاهيم هستيم در حالي كه مشكل امروزه ما مصداقهاست هرچند كه بنده معتقدم نياز ما امروز به عدالت سياسي بيشتر از عدالت اجتماعي و اقتصادي است، يعني شكي در اصل عدالت قضايي نيست و من باورم اين است هرچه حكومت عادلانهتر باشد دينيتر است. كواكبيان با تاكيد بر اينكه «من اولويت را در عدالت سياسي ميدانم»، اظهار كرد: راجع به عدالت ميگويند كه حق را به حقدار رساندن يعني عدالت و عدالت سياسي هم به همين معناست و هركس در هر پستي نشست در حالي كه شايستگي آن را ندارد خلاف عدالت رفتار كرده است. ما بايد از مفاهيم بگذريم و بايد در عرصه مصداقها وارد شويم، البته در بحث نظريهپردازي همانطور كه رهبر معظم فرمودند و تاكيد دارند در كرسيهاي آزادانديشي بايد به اين مساله پرداخت. يعني وزارت علوم تاكيد دارد كه كرسيهاي آزادانديشي راهاندازي بشود و ما بايد از شفافيت نترسيم؛ بايد مسائل شفافتر شود يكي از دلايلي كه اين اختلاسها صورت ميگيرد عدم شفافيت در مسائل است در مملكتي كه آزادانديشي و فضاي باز باشد اين مسائل كمتر صورت ميگيرد.
كواكبيان درباره بحث انتخابات گفت: بين اصلاحطلبان دو ديدگاه وجود دارد يك ديدگاه ميگويد نبايد در انتخابات شركت كنيم و طرفدار نظريه سكوت هستند؛ ديدگاه بعدي ميگويد ما بايد حتما در انتخابات شركت كنيم و از فرصتهاي به وجود آمده استفاده كنيم و در جهت اهداف نظام خدمت كنيم و من به شخصه طرفدار نظريه دوم هستم و ما حوادثي داشتيم بعد از انتخابات 88 و عدهاي سرخورده شدند و بالاخره ما بايد آنها را پاي انتخابات بياوريم تا مشاركت حداكثري داشته باشيم و اين به نفع نظام است.
دبيركل حزب مردمسالاري گفت: من معتقدم استقبالي كه از اصلاحطلبها ميشود به مراتب بيشتر از استقبال از بقيه گروههاست و طبيعتا ما نميتوانيم بگوييم كه پايگاه مردمي براي اصلاحطلبها وجود ندارد و مطمئنا خود اصولگراها نيز سه ليست دارند اين را من از قبل گفته بودم و مطمئنا 8+7 و جبهه پايداري و جبهه ايستادگي نميتوانند با هم جمع شوند. وي در پاسخ به اينكه اخيرا بحثهايي مبنيبر شرط و شروط انتخابات مطرح شده است، گفت: ما يك شرط اساسي داريم، آن هم انتخابات براساس مُرّ قانون است و شرط ديگري نداريم، يعني دستگاههاي نظارتي، اجرايي، تبليغاتي همه بر اساس مُرّ قانون رفتار كنند. به اين منظور كه انتخابات عادلانه و رقابتي و قانونمدار باشد. ما همين شرط را داريم. وي در پاسخ به اينكه به نظر ميرسد اصلاحطلبان براي ورود به انتخابات با يك تناقض روبهرو هستند و اينكه آيا شما آقاي خاتمي را بهعنوان راس جريان اصلاحات قبول داريد؟ گفت: فعلا قرار است ما در مورد ليستها بحث نكنيم. اينكه شما يكي از افتخارات اصولگرايان را اين ميدانيد كه آنها چند ليست دارند؛ مسالهاي نيست اما بحث سر اين است كه ما بر سر ليست دعوا نداريم چون اگر اتفاقي بيفتد ما ميتوانيم با هم باشيم يا اصلا اتفاقي نميافتد و شركت نميكنيم و من معتقد هستم كه همان ديدگاهي كه گفتم هست. وي ادامه داد: ما بايد تكليف اجماع ليست اصلاحطلبان را به يك جايي برسانيم؛ ما در سراسر كشور در سبد كالاي انتخاباتي خود حداقل بايد 200 نفر داشته باشيم كه معرفي كنيم، در حزب مردمسالاري تصميم گرفتيم كه وسط ميدان بياييم. من الان سخنگوي مردمسالاري هستم. ادعايي هم نميكنم كه سخنگوي تمام اصلاحات هستم از اول هم گفتم دو ديدگاه وجود دارد و ديدگاهم را هم مشخص كردم.
كواكبيان همچنين با بيان اينكه «مجمع روحانيون جزو شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات نيست» گفت: اما ما جزو شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات هستيم، در اين جبهه هم برخي ميگويند نبايد شركت كنيم و گروهي ميگويند بايد با تمام قوا حاضر شويم.

استقبال از اصلاحطلبها بيشتر از بقيه گروههاست
ايلنا: نماينده سمنان در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه «من معتقد هستم اگر عقلانيت را پيش بگيريم خيلي از مشكلات حل ميشود»، گفت: هرچه سطح دانش ما بيشتر باشد مشكلات كمتر خواهد بود و هرچه علم بالاتر رود عقلانيت نيز افزايش مييابد.