رئيس مجلس در دومين همايش فرهنگياران ترافيك با تاكيد بر لزوم رعايت آداب در حوزه سياست گفت: در جامعه مردمسالار كه داراي لوازم متفاوت از حكومتهاي ديكتاتوري و سلطنتي است احترام و رعايت آداب باعث بالندگي ميشود و در غير اين صورت اين موضوع تبديل به مشوشكردن اذهان جامعه خواهد شد و اين امر به خوبي وجود احزاب و تشكيلات را در جامعه مردمسالار مشخص ميكند.
وي با بيان اينكه وظيفه احزاب و تشكيلات، تربيت افراد براي اداره آينده جامعه است گفت: اهميت تربيت افراد از سوي احزاب براي حكومتداري به اين دليل است كه افراد براي اداره جامعه بايد تربيت شده باشند چون حكومت اكابر نيست كه افراد تازه بخواهند در آن آداب و رسوم سياست را ياد بگيرند و سپس به اداره حكومت بپردازند، اين رويكرد هزينه زيادي را به جامعه تحميل ميكند. رئيس قوه مقننه، معرفي برنامهها براي پيشرفت و آباداني جامعه، بهبود زندگي، چگونگي حل مشكل اقتصاد، تورم و... را ازجمله وظايف احزاب برشمرد و توضيح داد: مطمئنا در اين صورت مردم با ديد باز نيت و برنامههاي آن حزب را متوجه ميشوند چراكه وجود احزاب براي كشور يك امر درستي به شمار ميآيد. لاريجاني در ادامه يادآور شد: در اين بين باعث تعجب است كه چطور افرادي كه مردمسالاري ديني را خوب ميدانند احزاب را تخريب ميكنند، در اين حالت بايد پرسيد در صورت نبود احزاب مردم چطور بايد برنامه و تفكر گروهها را بدانند و اينكه آنها چطور ميخواهند راجع به مسائل مختلف همچون تورم، سيستم بانكي، انرژيها و... برنامهريزي كنند. به گفته وي در صورت توجهنكردن به احزاب صدمات مختلفي به جامعه و مردمسالاري وارد ميشود.
لاريجاني ادامه داد: در صورت نبود احزاب افراد با شعار و فريب و ناكارآمد روي كار ميآيند، آنها آزمودگي لازم را ندارند و تنها كشور را دچار مشكل ميكنند.
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس همچنين خاطر نشان كرد: بدتر از اين رويكرد آن است كه برخي از احزاب به جاي معرفي خود نقش توپخانه را دارند، به طوري كه بعد از انقلاب برخي از احزاب رويكرد خود را با توپخانه سياسي عوضي گرفتهاند؛ آنها به جاي نظم بخشيدن به جامعه تنها ديگران را تخريب ميكنند؛ اين رويكرد در زمان بنيصدر نيز وجود داشت به طوري كه در آن زمان بنيصدر با راهاندازي دفاتر هماهنگي با رئيسجمهور كار حزبي از سنخ توپخانه راه انداخته بود و به تخريب جمهوري اسلامي ميپرداخت.
وي افزود: بنيصدر حتي در زمان جنگ نيز به جاي ايجاد آرامش در كشور توپخانه سياسي راه انداخته بود تا حزب جمهوري اسلامي كه در صدر آن رهبران جمهوري اسلامي ايران بودند را در جامعه تخريب كند.
لاريجاني افزود: بعد از آن در دوران دوم خرداد نيز مدل ديگري از اين تخريب دنبال شد، به طوري كه غالبا احزاب كه از منابع قدرت ارتزاق ميكردند با داشتن نقش توپخانه سياسي موضوعات مختلفي همچون ناسازگاري ولايت فقيه با مردمسالاري و ايجاد شبهه در كار شوراي نگهبان را مطرح ميكردند، با اين رويكرد جامعه به جاي حركت به سمت پيشرفت به حاشيه ميرفت به طوري كه در دورهاي آنها يك مرتبه با درست كردن عاليجناب سرخپوش به تخريب پرداختند، پس چطور است كه اگر آن موقع آن شخص عاليجانب سرخپوش بود اكنون با او رفيق هستند.
وي ادامه داد: در حال حاضر نيز كه نسيم انتخابات در كشور وزيده شده است، به جاي معرفي خود، به توپچي سياسي تبديل شدهاند و كارنامه مملو از تخريب ديگران را از خود بهجاي گذاشتهاند، اين در حالي است كه رويكرد احزاب نظمبخشي به فكر سياسي است.
رئيس مجلس افزود: اين افراد بدون داشتن سوابق روشن در انقلاب با در پيش گرفتن ناصحالملوكي ديگران را نصيحت ميكنند، آنها به جايگاه و گذشتهشان توجه نميكنند و بدون در نظر گرفتن اين مسائل تنها نقش ناصحالملوك توپچي را دارند، به عبارتي ديگر اين افراد به جاي نظمبخشي به تخريب ديگران ميپردازند.
لاريجاني همچنين تاكيد كرد: برخي ديگر نيز كه انضباط اخلاقي درستي ندارند چنان از مقدسات صحبت ميكنند كه آدم فكر ميكند آنها تازه نازل شدهاند.
وي در ادامه با اشاره به بررسي طرح نظارت بر رفتار نمايندگان در مجلس گفت: اين موضوع بعد از آنكه در مجلس مطرح شد مورد استقبال نمايندگان قرار گرفت چراكه در صورت ساماندهي اين امر، نظامات نظارتي غير از آييننامه مجلس نيز وجود دارد به طوري كه حتي همه دستگاههاي دولتي نيز ميتوانند چنين سيستم خودنظارتي را داشته باشند.

در حوزه سياسي برخي ناصحالملوك توپچي هستند
علي لاريجاني با تاكيد بر لزوم فرهنگسازي در همه امور بهخصوص در ابعاد اجتماعي و سياست گفت: در حوزه سياسي مشاهده ميشود كه برخي ناصحالملوك توپچي هستند كه به جاي نظمبخشي در حوزه سياست به تخريب ديگران ميپردازند.