نويسنده كتاب «نگاه كاربردي به دانش رسانه و ارتباطات» معتقد است دانشجويان ارتباطات در كشورمان، نظريههاي ارتباطي فراواني را فراميگيرند، اما پيوند دادن تئوري و عمل در اين حوزه نيز مانند بسياري ديگر از عرصههاي علمي كشورمان، يك چالش است.
حميد كارگر در گفتوگو با تدبیر خبر عنوان كرد: با توجه به تجربه ای که در طول سالهای گذشته در دو حوزه روابط عمومی و نیز روزنامه نگاری به دست آورده ام، یادداشتهایی کاربردی را برای برقراری پیوند میان دانش ارتباطات و حوزه عمل نوشته ام که در یک مجموعه گرد آمده اند.
وي افزود: اين يادداشتها در هفت فصل تنظيم شدهاند كه حوزه های "ارتباطات"، "روزنامه نگاری"، "فضای مجازی"، "روزنامه نگاری"، "تبلیغات"، رسانه" و "یادداشتهای پراکنده" را شامل می شوند.
كارگر درباره رويكردهاي كتابش گفت: در برخي از اين يادداشتها دغدغه و نگرانيهايي نسبت به وضعيت رسانهاي كشور مطرح شده است. در بخش ديگري از كتاب پرسشهایي مرتبط با آن چه در فضاي رسانهاي كشورمان در جريان است، مطرح ميشود. بخش ديگری از یادداشتها نیز به ارايه راهكارهایی براي دغدغههاي یادشده می پردازد.
وي با اشاره به ضرورت كاربردي كردن دانش رسانه كه در كتابش بر آن تاكيد دارد، گفت: دانشجويان ارتباطات و روزنامه نگاری، نظريههاي ارتباطي فراواني را فراميگيرند اما در حوزه ارتباطات نيز مانند بسياري از عرصههاي علمي كشورمان، پيوند دادن تئوري و عمل يك چالش است.
اين نويسنده ادامه داد: در این کتاب با ذكر نمونه هایی از رويدادهاي خبري چند سال اخير، نقطه وصل آنها با نظريههاي ارتباطي نشان داده شده و مواردي را كه نظريهها در ميدان عمل به كار آمدهاند، براي مخاطب بازشناسی شده است.
كارگر ضعف دانش در برخي فعالان عرصه رسانه، ضعف دانشآموختگان ارتباطات در عملي كردن نظريهها و همچنين محدويتهاي مختلف را از جمله عوامل دور
شدن فضاي رسانهاي كشورمان از وضعيت آرماني آن دانست.
وي همچنين «غم نان» يا همان دغدغه معيشت خبرنگاران را از ديگر موارد مهم در ضعف عملكرد رسانههاي كشورمان برشمرد كه در اين كتاب نيز به آن اشاره
كرده است.
كارگر در پايان يادآور شد: دكتر علياكبر فرهنگي، مبدع رشته مديريت رسانه و چهره ماندگار حوزه مدیریت، بر اين كتاب مقدمهاي نوشته و مطالعه آن را به دانشجويان و علاقهمندان توصيه كرده است.
دکتر فرهنگی در مقدمه این کتاب می نویسد؛ اثر حاضر كه از انديشه نقاد و قلم وقاد آقاي حميد كارگر -از دست اندركاران ارتباطات و رسانه ها- ساري و جاري شده است، نكات ارزشمندي را در باب رسانه ها و ارتباطات مطرح كرده است. در واقع مي توان آن را مجموعه يا كشكولي از تلخ و شيرينهاي عرصه مطبوعات و رسانهها و ارتباطات نظري به حساب آورد. از آنجا كه نويسنده خود به گونه اي فعال با ارتباطات جمعي و سازماني سروكار داشته، به زواياي پنهان رسانه ها دست يافته و نكات دلچسبي را به خواننده اثر هديه ميكند.
گفتنی است كتاب «نگاه كاربردي به دانش رسانه و ارتباطات» از سوي انتشارات روزنه در دست چاپ است.

"نگاه كاربردي به دانش رسانه و ارتباطات" به زودی منتشر ميشود
تدبیر خبر آنلاین: "حميد كارگر" نویسنده كتاب"نگاه كاربردي به دانش رسانه و ارتباطات" با بهره گيري از نثري خواندني به بررسي نظريه هاي ارتباط جمعي و تكنيكها و تاكتيكهاي رسانه اي در فضاي امروز ايران پرداخته است.