دكتر محمدحسن غفوریفرد نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در سيزدهمين نشست اجلاس روساي باشگاه پژوهشگران در همدان گفت: سند چشمانداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران، بالاترین مرجع تصمیمسازی در کشور به حساب میآید. در اين سند، منطقه آسیای جنوبغربی (شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای همسایه) به عنوان جامعه رقیب در نظر گرفته شده است. وي خاطرنشان كرد: ویژگیهای ایران در 1404 بايد داراي جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، برخوردار از دانش پیشرفته و توانا در تولید علم و فناوری، امن، مستقل و مقتدر، برخوردار از سلامت، رفاه و تامین اجتماعی و.... باشد، كه اين موضوع محقق نخواهد شد مگر به كمك شما پژوهشگران جوان كه سرآمد و نخبه جامعه هستيد. غفوريفرد تصريح كرد: در ادبیات برنامهریزیهای ملی و مدیریت کلان کشور، چشمانداز در حقیقت یک تصویر آرمانی از آینده دوردست یک کشور است که بیانگر هویت ملی، آرمانهای عمومی، ظرفیتهای قابل دسترسی و امیدهای بارور شده یک ملت است و بايد تمامی برنامههای کشور از قبیل اسناد توسعه پنج ساله، بودجه سالیانه و... با نگاه به آرمانهای چشمانداز 20 ساله تدوین شود. نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: باید توجه داشت در آینده اعتبار جمهوری اسلامی ایران، در گرو تحقق سند چشمانداز 20 ساله است. به عبارت دیگر، اگر کشور نتواند در افق 1404 به آرمانهای چشمانداز 20 ساله دست پیدا کند، آنگاه با مشکلات جدی همچون کاهش امید در جامعه ایرانی، از بین رفتن اعتماد مردم به نظام و خدشهدار شدن اعتبار بینالمللی روبهرو خواهیم شد.
وي تصريح كرد: امروز استقلال و خودکفایی کشور تنها در گرو توسعه علمی است. به علاوه دانایی مقدمه نوآوری است. در قرن حاضر، به دلیل اشباع تولید در جهان، مهندسی بر پایه نوآوری است، حال آن مهندسی قرن بیستم، مهندسی تولید بوده و اين نوآوري حاصل تفكر و تلاش شما پژوهشگران جوان است. غفوريفرد خاطرنشان كرد: چهارمین دهه از حيات جمهوري اسلامي به دهه پيشرفت و عدالت نامگذاري شده كه از ويژگيهاي مهم اين دهه ميتوان به چهارمین دهه انقلاب اسلامی، زمان طلایی نیل به آرمانهای سند چشمانداز، ثبات سیاسی – اجتماعی کشور تامین زیرساختهای سخت و نرم، توسعه نسبی کشور، و حضور نسل جوان تحصیلکرده در مسند كار اشاره کرد. دكتر غفوريفرد در قسمتي ديگر از سخنان خود در سيزدهمين اجلاس روساي باشگاه پژوهشگران جوان در همدان بيان داشت: جهتگیری عمده انجمنهای علمی در جهان، ترویج و تولید علم، تاثیرگذاری بر روند عرصههای مختلف اجتماعی، نهادینهکردن علم در جامعه و عامل ارتباط حکومت، دانشگاه، صنعت و جامعه است. وي گفت: آغاز فعالیت محدود انجمنهاي علمي در ايران در 1310 هجری شمسی؛ يعني360 سال ديرتر از كشورهاي پيشرفته جهان آغاز شده و در سالهاي 1370-1340، گسترش فعالیتها با حمایت وزارت فرهنگ و آموزش عالی رونق دوبارهاي به اين انجمنهاي علمي داد. خوشبختانه، از سال 1370تا امروز، گسترش فعالیت انجمنهای علمی با حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی اسلامي باعث شده ما ثمرات بيشتري از اين نهادهاي علمي ببينيم. گفتني است سيزدهمين اجلاس روساي باشگاه پژوهشگران جوان به ميزباني دانشگاه آزاد اسلامی اسلامي همدان از ديروز با پيام دكتر جاسبي آغاز به كار كرده و تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت.
سند چشمانداز 20 ساله بالاترین مرجع مدون تصمیمسازی در کشور است
تدبیر خبر: نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: سند چشمانداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران، بالاترین مرجع مدون تصمیمسازی در کشور به حساب میآید.