به گزارش ايسنا، دبيركل دبيرخانه دائمي مجمع جهاني بيداري اسلامي بعد از ظهر امروز (يكشنبه) در ديدار با هياتي از زنان مصري در دبيرخانه اين مجمع، ضمن خوشآمدگويي به هيات مصري تصريح كرد: سفر زنان مصري براي مردم ما به ويژه خانمها بسيار ارزشمند است و اين يكي از ارزشهاي ماست كه ارتباط ميان بانوان مسلمان از كشورهاي اسلامي به صورت سازماندهي شده و منظم برگزار شود.
وي گفت: موضوعهاي مختلفي وجود دارد كه لازم است ميان كشورهاي اسلامي مورد تبادل نظر قرار گيرد، اما امروز موضوع جهان اسلام موضوع بيداري اسلامي است.
وي ادامه داد: ممكن است با ديدگاهي كه در ايران وجود دارد برخيها در كشورهاي غربي موافق به اين ديدگاه نباشند؛ چرا كه آنچه در كشورهاي عربي اتفاق افتاده از ديدگاه ايران يك موج عظيم بيداري اسلامي است كه آنها با اين اصطلاح موافق نيستند، اين در حالي است كه ما اين حركت را "بيداري اسلامي" و آنها آن را "بهار عربي" مينامند.
ولايتي با اشاره به برگزاري اجلاس بيداري اسلامي در تهران كه با حضور بيش از 700 نفر از متفكران جهان اسلام برگزار شد، گفت: از تعداد 800 تن از متفكران دعوت شده به اين اجلاس بيش از 700 تن دعوت ما را پذيرفتند و اين اجلاس برگزار شد و همه توافق داشتند آنچه در جهان عرب اتفاق افتاده، بيداري اسلامي است و همگان تصويب كردند كه اين اجلاس دبيرخانه دائمي در تهران داشته باشد كه مكاني كه اكنون در آن حاضريد همان دبيرخانه دائمي مجمع جهاني بيداري اسلامي است كه پيشنهاد آن از سوي دكتر جعفري ـ نخست وزير پيشين ـ عراق مطرح و شخص وي نيز پيشنهاد دبيركلي آن را به اينجانب دادند كه همگان آن را پذيرفته و اين مساله با اجمال تصويب شد.
دبيركل دبيرخانه د ائمي مجمع جهاني بيدراي اسلامي در پاسخ به پرسش يكي از اعضاي هيات مصري مبني بر اينكه نتايج پاياني اجلاس مورد نظر چه بوده گفت: تشكيل دبيرخانه دائمي و تعيين دبيركل دو مصوبه اوليه اين اجلاس بود و بعد از آن تشكيل شوراي مركزي دبيرخانه بود كه متشكل از تمامي كشورهاي اسلامي است.
وي ادامه داد: از متكفران برجسته و صاحب نام در امر بيداري اسلامي افراد سرشناس كه بين 20 تا 30 نفر خواهند بود ظرف يك ماه آينده دعوت و سپس اولين جلسه در تهران برگزار خواهد شد.
همچنين پيشنهاد ما براي شوراي مركزي آن بود كه در آينده نزديك كه بيش از سه ماه نخواهد بود، اجلاس جوانان از كل كشورهاي اسلامي برگزار شود و انشاءالله دو جلسه بعدي به اجلاس بانوان مسلمان از سراسر جهان اسلام اختصاص خواهد داشت.
ولايتي تصريح كرد: پيشنهاد ديگري كه به شوراي مركزي داده شده و اميد است مصوب شود برگزاري اجلاسهاي منطقهاي است.
وي گفت: از لحاظ محتوايي نكته مورد توجه آن است كه اين مجموعه متفكران جهان اسلام با اقداماتشان به پيشرفت بيداري اسلامي در جهان اسلام كمك كنند و از مصادره آن از سوي اجانب جلوگيري كنند.
ولايتي در پاسخ به پرسيش ديگر به تشريح واژه "بيداري اسلامي" پرداخت و گفت: ما هم متوجه نشديم بهار عربي به چه معناست؟ غربيها اين مساله را تبليغ ميكنند و ميگويند عملا دستيابي به دموكراسي از نوع غربي چيزي است كه آنها به نام بهار عربي تبليغ ميكنند و آن را ليبرال دموكراسي مينامند. ما از نماز خواندن در ميدان التحرير، اللهاكبر گفتنها و راي 77 درصدي به انجام اصلاحاتي در قانون اساسي اين مساله را نفهميديم كه مردم مصر ليبرال دموكراسي را ميخواهند. آنچه ما فهميديم اين است كه مردم مصر، تونس و ليبي چيزي كه ميخواهند آزادي و مراجعه به آراء عمومي اما در چارچوب قواعد و مباني اسلامي است.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل در پاسخ به اينكه كدام يك از شخصيتهاي مهم مصري در اجلاس بيداي اسلامي در كشور حضور داشتند، اظهار كرد: دكتر فهمي هويدي از نويسندگان بنام مصري و فرزند مرحوم حسن البناء، معاون و نماينده مرشد عام اخوانالمسلمين، نماينده الازهر، رييس حزب عمل اسلامي مصر و حلباوي از جمله شركتكنندگان در اين اجلاس بودند.
وي ادامه داد: همچنين سعي شد كه از دولتيها دعوت نشود و بنا بود كه از كساني كه قبلا در دولت بودند و الان آزادند و از متفكران هستند دعوت به عمل آيد. در واقع اين اجلاس به نوعي يك NGO بينالمللي اسلامي بود.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل در پاسخ به اينكه امكان دارد كه در جريان بيداري اسلامي شاهد وحدت ميان شيعه و سني باشيم؟ گفت: 70 درصد از شركتكنندگان در اجلاس تهران از برادران و خواهران اهل سنت بودند و 30 درصد آن نيز از شيعيان بودند. در آينده نيز به همين شكل خواهد بود و اعضاي شوراي مركزي نيز به نسبت از برادران و خواهران اهل سنت خواهند بود، چرا كه جمعيت آنها در جهان اسلام بيشتر است.
وي همچنين در پاسخ به اين كه تاكيد بر اين مساله كه بروز انقلابها در كشورهاي عربي با مشاركت مسلمانان و مسيحيان موجب بروز برخي نگرانيها در بين ديگر اقليتها نميشود؟ بيان كرد: به هيچ وجه، آنچه اتفاق افتاده اين است كه مسلمانان بر اساس معيارهاي اسلامي حركت كرده و تا به حال به حركتشان ادامه دادند و راي 77 درصدي به اصلاحيه قانون اساسي مصر حكايت از خواست اكثريت دارد. مسيحيان و غير مسلمانان حقوقشان همان طور كه در ايران محفوظ است در آنجا هم بايد محفوظ باشد، البته در هر كشوري بر اساس دموكراسي، نظر قالب نظر اكثريت است و اينجا هم آنهايي كه حركت كردند و تحول ايجاد كردند نوعا مسلمانان بر اساس ارزشهاي دينيشان بودند.
وي ادامه داد: مجلس ايران، مجلس شوراي اسلامي نام دارد كه سه تن از نمايندگان در آن از جامعه مسيحيان هستند و يك نفر از آنها نيز نماينده زرتشتيان و يك نفر نماينده يهوديان است.
ولايتي تصريح كرد: در ايران هر 150 هزار مسلمان يك نماينده دارد، در حالي كه كل اقليت غير مسلمان در داخل ايران كه نزديك به 200 هزار نفر هستند، 5 نماينده در مجلس دارند، يعني از حقوق بيشتري برخوردارند.
وي در پاسخ به اعتراض يكي از ا عضاي هيات مصري مبني بر اين كه چرا در شوراي مركزي دبيرخانه مجمع جهاني بيداري اسلامي، زنان حضور ندارند؟ گفت: ما نگفتيم كه زنان حضور ندارند، انشاءالله آنها نيز حضور خواهند داشت.
وي همچنين درباره چگونگي پويايي بيداري اسلامي در ايران تصريح كرد: اينكه چه عاملي موجب شد مسلمانان در جريان بيداري اسلامي پيروز شوند بايد گفت كه بازگشت به اسلام و احياي ارزشهاي اسلامي.
ولايتي در پاسخ به اينكه چگونه ميشود از بيداري اسلامي براي عزت بخشيدن به مردم مسلمان به ويژه ساير كشورهاي اسلامي و همچنين مقابله با تهاجم غرب استفاده كرد؟ گفت: بهتر است اين طور پرسيد كه چطور ميشود به ديگر كشورهاي اسلامي كمك كرد تا آنها در زمينه بيداري اسلامي خود را از شرايط موجود يعني استبداد داخلي و استعمار خارجي نجات دهند؟ جوهر حركت بيداري اسلامي بازگشت به ارزشهاي اسلامي و از نتايج آن رهايي از استبداد داخلي، استعمار خارجي، رجوع به حريت اسلامي و بازگشت به هويت اسلامي است.
دبيركل دبيرخانه دائمي مجمع جهاني بيداري اسلامي گفت: بايد به ديگر كشورها بيش از هر چيز اين فرهنگ را منتقل كنيم كه متناسب با شرايط بوميشان اقدام كنند. اما اينكه چه كاري انجام دهيم تا به وضعيت قبلي بر نگرديم، حتما هوشياري و دقت در انتخاباتها در تعيين نمايندگان مجلس و انتخاب مسوولان حقومتي از نكات مهمي است كه اشخاص پايبند به اسلام و عزت ملي را انتخاب كنيم كه امتحان خود را پس داده باشند.
وي ادامه داد: اينكه از لحاظ تمدني چه كاري انجام دهيم، بايد گفت نبايد در مقابل غرب مغلوب قدرت آنها شويم و بايد از خود بضاعت رو به شد را نشان دهيم. تمدن اسلامي سابقه هزار سال برتري تمدني بر ساير تمدنها داشته است و حرف اول را در دنيا ميزند. اين نشان ميدهد كه اسلام ظرفيت تمدنسازي دارد.
ولايتي در پايان به سخنان وزير خارجه پيشين مصر و دبيركل پيشين اتحاديه عرب درباره مقايسه ايران و مصر اشاره كرد و افزود: آنها معتقد بودند كه"دولت مصر همه جور امتيازي به آمريكا و اسراييل داد و حال وضعيتاش اين است، اما ايران از ابتداي انقلاب در مقابل آمريكا و اسراييل ايستاده و حال سفينه به فضا ميفرستد."

امروز موضوع جهان اسلام "بيداري اسلامي" است
تدبیر خبر آنلاین: علياكبر ولايتي در ديدار با هيات 23 نفره زنان مصري گفت: جوهر حركت بيداري اسلامي بازگشت به ارزشهاي اسلامي است و از نتايج آن رهايي از استبداد داخلي و استعمار خارجي و رجوع به حريت اسلامي و بازگشت به هويت اسلامي است.