اما هیچ خانوادهای وجود ندارد که اگر اراده کند، نتواند مشکلات خود را حل کند. سفیر فرانسه در تهران با خبرگزاری ایسنا، گفتوگویی انجام داده است که بخشهایی از آن در پی میآید:
روابط سیاسی 2 کشور
باید خیلی بهتر از این باشد
روابط سیاسی دو کشور باید خیلی بهتر از آن باشد که اکنون هست، زمانی که میخواستم به ایران بیایم وزیر امور خارجه فرانسه نوشتهای را در روزنامه لوموند یکی از روزنامههای معتبر این کشور نوشت و در این نوشته آورد که میخواهد ایران جایگاهی را که شایسته آن است دوباره در منطقه به دست آورد، اما نگرانیهایی از سوی جامعه جهانی وجود دارد که ما منتظریم ایران به آنها پاسخ دهد؛ این پرسشها، سوالهایی نیست که فرانسه از ایران داشته باشد بلکه پرسشهایی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین از ایران دارد. همین اواخر خانم اشتون نامهای را در پاسخ به نامه جلیلی نوشت که این نامه نشان میدهد اروپا آمادگی کامل دارد با ایران درباره مسائلی که نگرانش کرده، صحبت کند و در دیدار آقای ژوپه و آقای صالحی نیز این موضوع مطرح شد. فرانسه برنامه مخفیانه با ایران ندارد. فقط پاسخ پرسشهایی را میخواهد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطرح کرده است. حل این مسائل بینالمللی باعث خواهد شد همکاری توسعهیافتهای میان ایران و اروپا ایجاد شود.
ماجرای کلوتیلد ریس پیامدهای بدی برای روابط
2 کشور داشت
گفتوگوی رودررو با مقامات ایرانی بسیار مفید خواهد بود. اما ماهیت این تماسهای مستقیم به پاسخ ایران به پرسشهایی که از از این کشور شده بستگی دارد. درست است که ماجرای کلوتید ریس پیامدهای بدی بر روابط دوجانبه ما داشته است و روابط فرهنگی ما از آن آسیب دید. من میخواهم این وضع را پشت سر بگذاریم. اما قبل از آن باید مسائل دیگر را هم پیش ببریم.
ما نیستیم که در مقابل ایران قرار داریم
در پرونده هستهای، این ما نیستیم که در مقابل ایران قرار داریم. مساله هستهای ایران مساله دوجانبه نیست، مسالهای است میان ایران و جامعه جهانی. ساختاری برای گفتوگو وجود دارد که آن ساختار 3+3 است. شورای امنیت تا این تاریخ شش قطعنامه را در این مورد تصویب کرده است. این قطعنامهها را فرانسه تصویب نکرده، شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب کرده است. نگرانیهای ما فقط بازتاب نگرانیهای کل جامعه جهانی است. مواضع ما نسبت به ایران همیشه روشن بوده است. ما همیشه گفتهایم که ایران حقوقی دارد که در متن پیمان منع گسترش ثبت شده است. هیچکس منکر این حقوق نیست. ولی حقوق همیشه با تعهدات همراه است. چهبسا که راهحل چندان هم پیچیده نباشد. ما اطمینان داریم که میتوان این مسائل را از راه مذاکره حل کرد. ما خیلی وقت است که همدیگر را میشناسیم. ممکن است مشکلاتی در یک خانواده بروز کند. اما من هیچ خانوادهای را نمیشناسم که اگر اراده کند نتواند مشکلات را حل کند، این همان حرفی است که آقای صالحی زمانی که برای آغاز این ماموریت به ایران آمده بودم به من گفت.

تنشها را میتوان با گفتوگو و حسن ظن حل کرد
برنو فوشه از اول تیرماه سال 1390 (2011) با ارائه استوارنامه خود بهعنوان سفیر فرانسه در تهران ماموریتش را آغاز کرد. وی از سال 1997 تا 2000 نیز در ایران بوده و میگوید که در این مدت شیفته تمدن و فرهنگ ایران شده است و اکنون نیز اعلام میکند علاقه فرانسه به تمدن ایران کم نشده و ایران و فرانسه همانند یک خانواده هستند که ممکن است مشکلاتی هم در میانشان بروز کند،