به گزارش خانه ملت، علي لاريجاني، شفافيت فضاي اقتصادي را راهکار مبارزه با فساد اقتصاد عنوان كرد و در پاسخ به سوالي درباره مبارزه راهكار مبارزه اثربخش با مفاسد اقتصادي گفت: راهکارهاي مختلفي براي مقابله اثربخش با مفاسد اقتصادي وجود دارد که اصلاح ساختارهاي معيوب و اصلاح برخي ساختارهاي نظام بانکي کشور در شرايط کنوني از جمله راهکارهايي هستند که ميتوانند به مقابله اثربخش با فساد اقتصادي کمک کنند.
وي گفت: برخي تصميمهاي تحميلي به بانکها، بسترهاي لازم براي فساد اقتصادي را فراهم ميکند که اين تصميمها منافع کاذبي را براي نظام بانکي و کساني که از بانکها استفاده ميکنند، به وجود ميآورد، نکته مهم و چشمگير اين است که هر چه فضاي اقتصادي شفاف و رقابتي باشد، امکان ايجاد بستري براي ظهور و بروز مفسده اقتصادي کمتر ميشود و هر گاه اقتصاد جنبه دستوري و غيرشفاف به خود بگيرد، فساد اقتصادي بيشتر ميشود و مشکلهاي فراواني در اين زمينه به وجود ميآيد.
لاريجاني با يادآوري اينكه مجلس شوراي اسلامي قانوني را براي شفاف شدن فضاي اقتصادي کشور تصويب کرده است گفت: اين قانون ميتواند نقش مهمي را در مبارزه با فساد اقتصادي داشته باشد و بايد بهطور کامل اجرا شود.
آمار شاخصهاي اقتصادي در اختيار مردم باشد
وي در اين زمينه به ذكر مثالي پرداخت و افزود: براي مثال آمار شاخصهاي اقتصادي بايد بهطورکامل در اختيار مردم قرار بگيرد و اجرايي شدن اين موضوع به واقعي شدن رقابتها در اقتصاد و سرانجام به شفاف شدن اقتصاد کشور کمک ميکند؛ هماکنون آمار شاخصهاي اقتصادي در اختيار مردم نيست و اين موضوع يک نوع رانتخواري بلاوجه را براي برخي افراد ايجاد ميکند و در شرايطي که افرادي نيز در پشت پرده اين رانتخواري قرار داشته باشند، وضعيت اقتصادي بدتر ميشود.
رييسمجلس ادامه داد: بايد فعاليتهاي لازم براي شفافيت امور اقتصادي و روانسازي فضاي رقابت اقتصادي انجام شود و بايد با کاهش مکانيزم دستوري در فضاي اقتصاد و همچنين برخورد جدي با مفاسد اقتصادي، از ظهور و بروز فساد اقتصادي جلوگيري شود.
رفتارهاي غيراخلاقي در شأن انتخابات نيست
وي در بخش ديگري از اين گفت وگو در پاسخ به اين سوال كه نمايندگان و نامزدهاي حاضر در انتخابات آتي مجلس، چه معيارها و محورهايي را بايد رعايت کنند، اظهار كرد: رهبر معظم انقلاب، پندهايي را درباره حضور نمايندگان در در انتخابات مجلس شوراي اسلامي و همچنين رعايت قانون اعلام کردهاند که براي همه نمايندگان و نامزدهاي حضور در انتخابات مجلس شوراي اسلامي بايد مهم باشد و اين پندها از سوءاستفاده برخي افراد در انتخابات جلوگيري ميکند.
لاريجاني ادامه داد: در انتخابات تعارضهايي وجود دارد و متأسفانه گاهي رفتارهاي غيراخلاقي همچون تهمت و افترا در برگزاري انتخابات مشاهده ميشود که اين موضوع هرگز در شأن برگزاري انتخابات در نظام جمهوري اسلامي ايران نيست، اين که برخي براي اين که نمايندهاي را از ميدان رقابت انتخابات مجلس خارج کنند، به وي تهمت بزنند يا موضوعهاي خلاف واقعي را به ديگري نسبت دهند، به هيچ وجه شايسته و در شأن انتخابات مجلس شوراي اسلامي نيست.
نماينده قم در مجلس افزود: براي اين که آراستگي اخلاقي در نهمين انتخابات مجلس شوراي اسلامي و همچنين رعايت قانون در آن وجود داشته باشد، مجريان برگزاري انتخابات و بهويژه مسئولان وزارت کشور، فرمانداريها و همچنين بخشداريها بايد با دقت ويژهاي فعاليت خود در اين زمينه را انجام دهند.
تحرکهاي غرب عليه ايران تهديد نيست
لاريجاني درباره هدف اصلي تحرکهاي غرب عليه جمهوري اسلامي ايران و برنامهها و سياستهاي نظام براي مقابله با اين تحرکها نيز گفت: تحرکهاي غرب عليه جمهوري اسلامي ايران جنبه تهديدي براي نظام ندارد و بيشتر جنبه ايذايي و جنگ رواني دارد؛ از اين رو در همين سطح نيز بايد براي مقابله با آن تدبير کرد؛ البته هيچگاه نبايد حريف را دست کم گرفت و همواره بايد براي سناريوهاي مختلف غرب طرحهايي داشت.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران همواره با سناريوهاي مختلف و سنگاندازيهاي متفاوتي از سوي آمريکا روبهرو بوده است و مسئولان نظام در اين زمان 33 ساله روشهاي مختلف مقابله با اين سناريوها را به دست آورده است.
آمريکا در موضوع هستهاي به دنبال فعاليتهاي ايذايي است
لاريجاني با بيان اينكه آمريکاييها در چند عرصه مانند مسئله هستهاي و موضوع حقوق بشر و همچنين داستان مفتضحانه اخير خود درباره ترور سفير عربستان در واشنگتن به دنبال فعاليتهاي ايذايي عليه نظام جمهوري اسلامي ايران بودهاند افزود: ايجاد سناريوهاي غرب عليه ايران در شرايط کنوني چند علت دارد که مسائل داخلي آمريکا و انزواي رژيم صهيونيستي بهويژه پس از انقلابهاي مهم رخ داده در منطقه از جمله اين علتها است.
لاريجاني خاطرنشان كرد: با توجه به ايجاد اين انزواها، مسئولان آمريکايي قصد دارند با طرح اين سناريوها خود را از زير فشارهاي مختلف خارج کنند و به علت اين که انتخابات رياستجمهوري آمريکا نزديک است، مسئولان اين کشور قصد دارند از لابيهاي رژيم صهيونيستي نيز بهرهمند باشند.
غرب به دنبال ايجاد اختلاف ميان کشورهاي اسلامي است
رييسمجلس در ادامه با بيان اينكه در زمينه ايجاد سناريوهاي غرب عليه جمهوري اسلامي ايران اميال به هم تنيده بسياري وجود دارد و يکي ديگر از اهداف آنها ايجاد نوعي اختلاف ميان کشورهاي اسلامي است خاطرنشان كرد: البته بايد به اين موضوع نيز توجه داشت که برخي مسائل داخل کشور نيز براي غرب وسوسهآميزاست و غربيها قصد دارند از اين مسائل در طراحي سناريوهاي خود استفاده کنند و افراد سياسي و همچنين نخبه کشور بايد به اين موضوع که دشمنان همواره از بيدقتيهاي داخلي به عنوان فرصتي براي فشارآوردن اين ايران استفاده ميکنند، توجه ويژهاي داشته باشند.
رييسمجلس در ادامه افزود: موضوع ديگري که وجود دارد اين است که آمريکا و غرب شناخت درستي از اوضاع ايران و انقلابهاي کشورهاي منطقه ندارند و يکي از علتهاي اين موضوع عدم قدرت تحليل مناسب و نداشتن کارشناس قدرتمند در منطقه است و هر يک از انقلابهاي روي داده در کشورهاي منطقه را که بررسي کنيم، به يک آشفتگي در تصميمگيري از سوي کشورهاي غربي و آمريکا ميرسيم.
ميزان عصبانيت آمريکا از ايران زياد شده است
لاريجاني، ميزان عصبانيت آمريکاييها از ايران را به علت عدم تصميمگيري صحيح خود و تشخيصهاي اشتباه درباره اتفاقهاي ايران رو به افزايش دانست و گفت: به علت همين اشتباهها در تصميمگيري، ممکن است به اختلافنظرهايي که در ايران وجود دارد، آنچنان عمق ببخشند که تصور کنند فرصت مناسبي براي افزايش فشار عليه ايران به دست آوردهاند.
کشورها به سناريوهاي آشفته آمريکا با ترديد نگاه ميکنند
لاريجاني با بيان اينكه تحرکهاي آمريکا عليه ايران جنبه تهديدي ندارد گفت: بهعلت اين که سناريوهاي آمريکا آشفته و غيرقابل باور است، کشورهاي ديگر نيز به اين سناريوها با ترديد نگاه ميکنند.