این کشور میتواند در افغانستان «تاسیسات نظامی» داشته باشد. به گزارش بیبیسی، کرزای در عین حال تاکید کرد که به هیچ کشوری اجازه داده نمیشود از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده کند. رئیسجمهور افغانستان خطاب به شرکتکنندگان لویی جرگه مشورتی در کابل، تاکید کرد که امضای پیمان استراتژیک با آمریکا به سود افغانستان است تا جامعه جهانی این کشور را پس از سال ۲۰۱۴ تنها نگذارد. کرزای تاکید کرد آمریکا برای «منافع خود» خواستار امضای پیمان استراتژیک با افغانستان است، اما او گفت که افغانستان نیز باید دنبال منافع خود در این رابطه باشد.
رئیسجمهوری افغانستان شروطی نیز برای موافقت کشورش با ایجاد رابطه درازمدت با آمریکا اعلام کرد که از جمله آنها قطع کامل عملیاتهای شبانه از سوی نیروهای خارجی، قطع بازرسی خانههای مردم و از بین بردن «ادارات موازی» با حکومت افغانستان، از نظر کرزای شرایط اصلی این کشور برای ایجاد رابطه درازمدت با آمریکاست. رئیسجمهور کرزای گفت که رابطه درازمدت میان افغانستان و آمریکا، باید «رابطه میان دو کشور مستقل» باشد که منافع هر دو کشور در آن تامین شود. او افزود: «هم با بریتانیا، هم با اروپا و هم با ناتو و هم با آمریکا حاضر هستیم و خوشحال هستیم که پیمان استراتژیک داشته باشیم.» کرزای تاکید کرد: «اما معامله با آمریکا فرق خواهد کرد... آنها (آمریکا) با قوت اینجا میمانند، از تاسیسات نظامی استفاده میکنند، پس کوشش ما این است که مفاد خود را در مفاد آنها جستوجو کنیم.» کرزای گفت: «آمریکا تاسیسات نظامی میخواهد که تاثیرات خود را بر ما و بر منطقه و بر همسایههای ما خواهد داشت، اما ما، میتوانیم از این تاسیسات بهنفع افغانستان استفاده کنیم، اینجا منفعت افغانستان مهم است.» رئیسجمهور کرزای همچنین تاکید کرد آمریکا در صورتی میتواند در افغانستان حضور درازمدت داشته باشد که «در امور داخلی افغانستان مداخله نکند.» اما حامد کرزای درمورد مصالحه با طالبان که یکی دیگر از مسائل مهم مطرح در این جرگه است، اظهارات مشخصی نداشت و تصمیمگیری در این مورد را که با چه کسانی، از کدام طریق و براساس چه روشی مذاکره شود، به شرکتکنندگان جرگه واگذار کرد. قرار است حدود دو هزار نفر که از سراسر افغانستان به کابل آمدهاند، در چهار روز آینده درمورد پیمان همکاری استراتژیک با آمریکا و طرح مصالحه با طالبان گفتوگو کرده و در این موارد، به حکومت کرزای مشورت بدهند. تصمیم این جرگه اجرایی نیست و مقامات افغان گفتهاند هرگونه تصمیمگیری نهایی درمورد رابطه درازمدت آمریکا، باید از تایید پارلمان افغانستان بگذرد.
موضوع تاسیس پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان یکی از حساسترین مواردی است که در ماههای گذشته خبرهای ضد و نقیضی درباره توافق دو کشور برای حضور بلندمدت آمریکا در افغانستان منتشر شده است. سخنان روز گذشته رئیسجمهوری افغانستان صریحترین سخنان او در ماههای گذشته در اینباره است و نشان میدهد دولت افغانستان از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور برمبنای جدول زمانبندی خروج نیروهای آمریکایی که قرار است تا پایان سال 2014 دیگر هیچ نیروی خارجی در این کشور نباشد، نگرانیهای جدی دارد.
همچنین برخی کشورهای همسایه افغانستان از جمله ایران بارها مخالفت صریح خود را با تداوم حضور نیروهای خارجی در خاک افغانستان اعلام کردهاند. دولت اوباما برمبنای یک جدول زمانبندیشده از ژوئیه سال جاری میلادی خروج تدریجی نیروهای نظامی خود از افغانستان را در دستورکار خود قرار داده است، اما این تصمیم با مخالفت مخالفان داخلی دولت اوباما و برخی نظامیان این کشور مواجه شده است. مخالفان میگویند که اطمینان طالبان از خروج نیروهای خارجی از افغانستان به آنها روحیه جنگندگی مضاعف خواهد داد.
در حال حاضر بیش از 90 هزار نیروی نظامی آمریکایی در افغانستان حضور دارند که بنا بر اعلام رئیسجمهوری آمریکا قرار است 33 هزار نیروی نظامی این کشور تا پایان سال 2012 خاک افغانستان را ترک کنند. تلفات نظامیان آمریکایی از آغاز اشغال افغانستان تاکنون قریب به 1800 نفر بوده است.

آمریکا میتواند در افغانستان پایگاه نظامی داشته باشد
تدبیر خبر: حامد کرزای رئیسجمهور افغانستان بهطور صریح از امکان تاسیس پایگاههای نظامی آمریکا در کشورش دفاع کرد. کرزای روز گذشته در مراسم گشایش نخستین روز از اجلاس مشورتی چهار روزه لویی جرگه در کابل گفت، در صورتی که منافع افغانستان در پیمان استراتژیک با آمریکا تامین شود،