وی افزود: تاکنون تنها 11 درصد از شرکتهای دولتی به بخش خصوصی واگذار شده، برخی آماده واگذاری نشدهاند و برخی هم آماده شدهاند، ولی مشتری ندارند. بخشی از کسری بودجه به دلیل عدم فروش شرکتهای دولتی بوده است. به دلیل تحریمهایی که با آن مواجه هستیم در انتقال مسائل ارزی خود دچار مشکل شدیم. ممکن است نسبت به ششماهه نخست سال گذشته کسری بودجه امسال بیشتر باشد.
رحمانیفضلی در زمینه نظارت بر فعالیت بانکها گفت: دیوان محاسبات تنها اجازه نظارت بر عملیات بانکهای دولتی را دارد و اجازه ورود به پرونده اشخاص را ندارد. دیوان محاسبات فعالیتهای بانکی بهویژه بانک مرکزی را تحت نظارت خود دارد و عدم اجرای قانون در بانکها را بررسی میکند. رئیس دیوان محاسبات کشور در زمینه پرونده سه هزار میلیاردی نیز گفت: قوهقضاییه با جدیت تمام در حال رسیدگی به این پرونده است. برای بازداشتیها قرار صادر شده و بسیاری از افراد مرتبط با پرونده نیز تحت تعقیب و بازرسی قرار دارند و بهزودی کیفرخواست آنها نوشته میشود.
وی افزود: تمام تخلفاتی که در مسیر دریافت این تسهیلات صورت گرفت رسیدگی و جمعبندی و به قوه قضاییه ارائه شد. بقیه ابعاد این پرونده هم در دست بازرسی وزارت اطلاعات و قوه قضاییه است. رحمانیفضلی در زمینه تحقق و اجرای مصوبات سفرهای استانی دولت تصریح کرد: طبق گزارشی که در دیوان محاسبات تهیه و به مجلس شورای اسلامی و دولت هم ارائه شد، اجرای مصوبات دولت 65 درصد پیشرفت داشته است.
وی در زمینه زیستمحیطی هم گفت: بهمنظور جلوگیری از آسیب به محیطزیست پروژههای اجرایی باید پیوست زیستمحیطی داشته باشند، در صورتی که زیان محیطزیستی این پروژهها قابل جبران نباشد با آنها برخورد میشود.
رحمانی فضلی گفت: طی اجرای برنامههای سوم، چهارم و پنجم توسعه حدود 150 پروژه بدون پیوست شناسایی شد؛ البته سازمان محیطزیست در مورد برخی از این پروژهها مقصر بوده است و رسیدگی و پیگیری نکرده بود.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: ما بهعنوان حکومت اسلامی، دشمن زیاد داریم و در قدرت و توان مادی دشمن هم هیچ شکی نیست. با تولید ناخالص ملی به میزان 15 هزار میلیارد دلار در سال و مجهزبودن با تمام تکنیکها و ابزار قدرت در بعد نظامی، فرصتها و ظرفیتها در بعد سیاسی، توان در بعد اقتصادی و علم و پیشرفت و همچنین با انباشت ثروت ناشی از ظلم، بهرهکشی و انتقال ثروت از کشورهای دیگر، یک واقعیتی به نام قدرت بینالمللی تشکیل شده است. ما بهعنوان کشوری که میخواهیم ادعای خود را عملیاتی کنیم در مقابل چنین قدرتی چه بخواهیم چه نخواهیم، قرار گرفتهایم. وی اظهار کرد: مقابل دشمنان و رقبای خود تعهدی داریم که از دین و اعتقاداتمان دفاع کنیم. مجموعه این تعهدات ما را موظف میکند که قدرتمند شویم، توان خود را افزایش و به همه حوزههای تعهدی خود پاسخ دهیم. رئیس دیوان محاسبات کشور عنوان کرد: حوزه رقابت در دنیا اکنون مشخص است و آن حوزه اقتصاد است، بقیه موارد هم در زیرمجموعه این حوزه طبقهبندی میشوند ولی باید در این حوزه قدرت و توان خود را بالا ببریم.
رحمانیفضلی درخصوص سیاستهای دیوان محاسبات کشور گفت: براساس بررسیهایی که در دیوان محاسبات انجام شد، طی سالهای متوالی متوجه شدیم، تخلفات و انحرافات از قوانین به میزان 10 تا 15 درصد در هر سال تکرار شدهاند، این امر نشان میدهد نظارت موثر نبوده است. وی ادامه داد: اگر نظارت و قدرت بازدارندگی و هدایتگری باشد، نسبت این تخلفات باید کاهشی باشد، اما اینگونه نبوده است. رئیس دیوان محاسبات کشور عنوان کرد: این سیاست را تغییر دادیم و پیشگیری از تخلف را بهعنوان سیاست قرار دادیم و برنامههای مختلفی اعمال کردیم؛ بر این اساس عملکرد دستگاههای اجرایی را حین اجرا، نظارت میکنیم. این نظارت تحت عنوان حسابرسی ضمنی انجام میشود.

امسال هم کسری بودجه خواهیم داشت
رئیس دیوان محاسبات گفت: سال گذشته 20 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم که این کسری از منابع دیگری جبران شد. همچنین مبلغ 12 هزار میلیارد دلار از محل فروش نفت که باید به حساب ذخیره ارزی میرفت در جهت رفع کسری بودجه هزینه شد. به گزارش ایسنا عبدالرضا رحمانیفضلی در نشستی با اصحاب رسانه در اهواز اظهار کرد: امسال نیز با روندی که پیشرو داریم در ششماهه نخست سال کسری بودجه خواهیم داشت، این کسریها عمدتا در حوزه مالیات، گمرک و واگذاری شرکتها به بخش خصوصی بوده است.