بنابراین در کنکور سال 91 هیچ داوطلبی نمیتواند به صورت همزمان، در گروههای آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی شرکت کند. نکته مهمی که در کنکور سال آینده مطرح است، تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی داوطلبان است و اینکه سازمان این امکان را برای داوطلبان فراهم کرده برای مشاهده و بررسی اطلاعات فردی و دانشآموزی و دریافت کد پیگیری سوابق تحصیلی به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند.
همچنین اینکه اگر داوطلبی از طریق هیچیک از روشهای جستوجو نتوانست اطلاعات دانشآموزی خود را مشاهده کند باید به سایت آموزش و پرورش به نشانی dipcode.medu.ir مراجعه و از 30 بهمنماه تا سوم اسفندماه نسبت به انجام ثبتنام اقدام کند. البته داوطلبان باید این مهم را مد نظر قرار دهند که هر کارت ثبتنام فقط یکبار امکان ثبتنام به داوطلبان میدهد. یعنی پس از پایان مراحل ثبتنام و دریافت شماره پرونده و کد رهگیری، کارت ثبتنامی میسوزد و داوطلب مجوز ثبتنام مجدد را ندارد و فقط یک نوبت نیز میتواند نسبت به ویرایش یا اصلاح اطلاعات ثبتنامی اقدام کند.
ممنوعیت ثبتنام کنکور 91
برای تعدادی از داوطلبان
سازمان سنجش و آموزش کشور همچنین اعلام کرد متقاضیانی که از سال تحصیلی 64-63 به بعد، دو نوبت در آزمونهای ورودی دورههای روزانه رشتههای تحصیلی متمرکز یا نیمهمتمرکز پذیرفته شده باشد، حق ثبتنام و شرکت در آزمون سراسری سال 1391 را نخواهند داشت.
آزمون سراسری 1391 طی روزهای 8، 9 و 10 تیرماه برگزار میشود و داوطلبان باید از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور طی روزهای 4 تا 7 تیر کارتهای ورود به جلسه آزمون خود را دریافت کنند.
داشتن دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم آموزش متوسط یا گواهینامه دوره پیشدانشگاهی که حداکثر تا 31 شهریور 91 اخذ شود یا داشتن مدرک کاردانی (فوقدیپلم) برای شرکت در آزمون سراسری 91 الزامی است. داوطلبان میتوانند به صورت دو روش خرید اینترنتی کارت اعتباری و مراجعه به مراکز پستی نسبت به تهیه کارت و دفترچه راهنما اقدام کنند.
داوطلبان باید مبلغ هشت هزار و 500 تومان برای کارت اعتباری اصلی و چهار هزار و 600 تومان برای کارت اعتباری گروه دوم در صورت شرکت در دانشگاههای پیامنور و موسسات غیرانتفاعی پرداخت کنند.
هشدارهای پلیس به داوطلبان آزمون سراسری
پس از آغاز مهلت ثبتنام در کنکور سراسری 91 بود که سرهنگ محسن میربهرسی، معاون اجتماعی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا اعلام کرد که ثبتنام اینترنتی آزمون سراسری فرصتی برای کلاهبرداری اینترنتی است.
بنابراین وی خطاب به داوطلبان کنکور هشدار داد اگر قصد دارند از طریق خرید اینترنتی اقدام به ثبتنام نمایند، در هنگام ورود به صفحه پرداخت بانکی به نکات امنیتی توجه کنند. وی در تشریح نکات ایمنی به داوطلبان توصیه کرد حتیالامکان از مکانهای عمومی برای پرداخت اینترنتی استفاده نکنند و افزود: در صورت مراجعه داوطلبان به کافینت برای ثبتنام، توجه داشته باشید که ممکن است سارقان با ضبط صدای شما یا استفاده از نرمافزارهای کلیدخوان اطلاعات شما را سرقت کنند، از این رو هیچگاه در تماس تلفنی یا هنگام صحبت با دوستانتان شماره حساب و رمز خود را به زبان نیاورید. همچنین داوطلبان باید دقت داشته باشند که هنگام ورود به صفحه پرداخت بانکی، آدرس صفحه پرداخت صحیح باشد. وی در توضیح با بیان اینکه درگاههای پرداخت بانکی آنلاین از پروتکل \\Https: استفاده میکنند، گفت: نشانه آن وجود شکل قفل امنیتی روی مرورگر است که با کلیک روی آن میتوانید گواهینامه امنیتی درگاه پرداخت را مشاهده کنید.
معاون اجتماعی پلیس فتا به داوطلبان توصیه کرد که هنگام پرداختهای اینترنتی حتما از کیبوردهای مجازی تعبیهشده در صفحات پرداخت (درگاه بانکها) استفاده کنید. کاربران از دادن شماره حساب و رمز بانکی خود به دیگران جدا خودداری کرده و در صورت لزوم، به جای کمک خواستن از افراد غریبه حاضر در مکان کافینت، از بستگان درجه یک خود کمک بگیرند و در صورت مشکوکشدن پس از پرداخت الکترونیکی، حتما به تغییر رمز کارت عابربانک خود اقدام کنند.
چهار سهمیه اصلی کنکور
و شرایط استفاده از سهمیهها
سازمان سنجش و آموزش کشور پس از آغاز فرصت ثبتنام در چهلودومین کنکور سراسری، چهار سهمیه مناطق، شاهد و ایثارگر، آموزگاران و بهیاران را برای هر داوطلبان کنکور اعلام کرد.
بر همین اساس، هر داوطلب میتواند براساس شرایط خود، متقاضی یکی از سهمیههای مصوب مندرج در بندهای مربوطه شود. شرکتکنندگان در آزمون سراسری سال 91 براساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه جزو یکی از سهمیههای مناطق یک، 2 یا 3 محسوب میشوند. داوطلبان متقاضی سهمیه مناطق باید قسمت مربوط در بند 16 فرم تقاضانامه ثبتنام اینترنتی را علامتگذاری کنند.
براساس مصوبه سیوپنجمین جلسه کمیته مطالعه و برنامهریزی کنکور سراسری دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، فارغالتحصیلان و دانشآموزان دوره پیشدانشگاهی براساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی دوره پیشدانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان یا هنرستان (سال دوم و سوم دبیرستان یا هنرستانهای فنی و حرفهای یا کار و دانش) جزو یکی از سهمیههای مناطق یک، 2 یا 3 محسوب میشوند.
فارغالتحصیلان دورههای کاردانی پیوسته آموزشکدههای فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش که دوره پیشدانشگاهی را گذراندهاند، در آزمون سراسری سال 91 بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان یا هنرستان (سال اول، دوم و سوم دبیرستان یا هنرستان)، که تحصیل کردهاند جزو یکی از سهمیههای مناطق یک، 2 یا 3 محسوب میشوند.
سهمیه شاهد، ایثارگر و جانبازان
هریک از داوطلبان متقاضی سهمیه شاهد و ایثارگر میتوانند براساس شرایط خود در بندهای مربوطه، متقاضی استفاده از سهمیه شوند.
نخست رزمندگانی که براساس ماده یک و تبصرههای چهارگانه ماده مذکور در آییننامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی از تاریخ 31 شهریور 59 تا 31 شهریور 67 حداقل شش ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهههای نبرد حق علیه باطل حضور داشتهاند، لازم است ضمن مراجعه به ارگان ذیربط (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا وزارت جهاد کشاورزی) نسبت به تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان اقدام کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبتنام توسط ستاد مشترک سپاه پاسداران (سازمان بسیج مستضعفین) یا وزارت جهاد کشاورزی مورد تایید نهایی قرار گیرد.
سپس، جانبازان 25 تا 69 درصد، فرزند و همسر جانبازان 50 درصد و بالاتر، آزادگان و فرزندان و همسران آنان و همچنین فرزندان و همسران شهدا، مفقودان و اسرا و جانبازان 70 درصد و بالاتر و خانواده شهدا (خواهر، برادر، پدر و مادر شهید) برای استفاده از سهمیه مربوطه باید براساس ضوابط مندرج اقدام کنند.
نکته مهمی که داوطلبان باید مد نظر قرار دهند این است که براساس مصوبه پنجاهوچهارمین جلسه کمیته مطالعه و برنامهریزی کنکور، آن دسته از داوطلبان سنوات قبل که با استفاده از سهمیههای شاهد و ایثارگر در ردیف پذیرفتهشدگان رشتههای تحصیلی دورههای شبانه و نیمهحضوری دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیامنور، موسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی یا دورههای مجازی (به جز دورههای روزانه در دانشگاههای دولتی) قرار گرفتهاند، در صورت انصراف از رشته قبولی خود فقط یک بار، مجاز به استفاده مجدد از سهمیههای مربوطه در آزمون سراسری خواهند بود. فرزندان و همسران جانبازان 25 تا 49 درصد پس از شرکت در آزمون، در صورتی که مجاز به انتخاب رشته شوند، پس از دریافت کارنامه اولیه میتوانند با مراجعه به سایت ایثار به نشانی:
www.isaar.ir با درج کد ملی و کد ایثارگری پدر یا مادر یا همسر (حسب مورد) کد رهگیری 12 رقمی را دریافت و آن را در محلی که در فرم انتخاب رشته در نظر گرفته خواهد شد، درج کنند. این قبیل داوطلبان در صورت داشتن سایر شرایط و کسب حدنصاب نمره علمی در ظرفیت باقیمانده سهمیه شاهد (5 درصد) پذیرش خواهند شد.
جزئیات سهمیه آموزگاران
و بهیاران در کنکور 91
آموزگاران دیپلمه رسمی (قطعی- آزمایشی) یا پیمانی که حداقل سه سال در مناطقی که آموزش و پرورش تعیین کرده است، خدمت کرده باشند و در حال حاضر نیز شاغل باشند، میتوانند برای استفاده از سهمیه رشته تحصیلی راهنمایی و مشاوره دانشگاهها و موسسات آموزش عالی با دریافت فرم مخصوص از نواحی یا مناطق آموزش و پرورش و نگهداری آن نزد خود از سهمیه مزبور استفاده کنند. پذیرفتهشدگان رشته تحصیلی راهنمایی و مشاوره با سهمیه آموزگاران، بورسیه وزارت آموزش و پرورش نیستند. داوطلبانی که با توجه به ضوابط علاقهمند به استفاده از سهمیه آموزگاران در رشته راهنمایی و مشاوره باشند، لازم است علاوهبر انتخاب یکی از سهمیهها، برحسب مورد وضعیت خود را با علامتگذاری قسمت مربوطه تعیین و مدارک لازم را نیز تهیه کنند تا از اولویت اختصاص داده شده برای رشته ذیربط استفاده کنند.
گفتنی است بهیاران دارنده دیپلم نظام قدیم یا نظام جدید (کارودانش) مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش که به حرفه بهیاری اشتغال دارند، میتوانند با تهیه گواهی لازم از سازمان متبوع و نگهداری آن نزد خود منحصرا برای ورود به رشته پرستاری از سهمیه بهیاران استفاده کنند.
دارا بودن مدرک پیشدانشگاهی برای دارندگان مدرک دیپلم بهیاری نظام جدید (کارودانش) یا اشتغال به تحصیل در دوره پیشدانشگاهی به شرط فراغت از تحصیل تا تاریخ 31 شهریور 91 الزامی است. داوطلبانی که با توجه به ضوابط علاقهمند به استفاده از سهمیه بهیاران هستند لازم است علاوهبر انتخاب یکی از سهمیهها، برحسب مورد وضعیت خود را با علامتگذاری قسمت مربوطه تعیین و مدارک لازم را نیز تهیه کنند تا از اولویت اختصاص دادهشده برای رشته ذیربط استفاده کنند.

سد سازمان سنجش بر سر راه برخی کنکوریها
هستی خدیوی: ثبتنام اینترنتی چهلودومین کنکور سراسری در حالی آغاز شد که هر داوطلب این فرصت را دارد علاوهبر انتخاب گروه آزمایشی اصلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی در گروه آزمایشی هنر و زبان خارجی نیز متقاضی شود.