مقام های عراقی و غربی روز سه شنبه اعلام کردند که عناصر داعش با استفاده از واسطه ها، صنایع دستی نفیس عراق را برای فروش به بازار سیاه می رسانند تا از قبل آن منابع مالی مورد نیاز برای فعالیت های شان را تامین کنند.
به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، عناصر داعش پس از کنترل بخش هایی از سوریه از تجربه معامله آثار باستانی برخوردار شدند، اما زمانی که شهر موصل و استان نینوا در عراق را تصاحب کردند، به تقریبا 2 هزار سایت باستانی از 12 هزار اماکن باستانی ثبت شده در این کشور دست یافتند.
'قیس حسین رشید' رییس موزه ملی بغداد در کنفرانسی در سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) در پاریس در خصوص خطر پیش روی میراث فرهنگی عراق هشدار داد و به خبرنگاران گفت که گروه های سازمان یافته هماهنگ با داعش فعالیت می کنند.
وی افزود: یک مافیای بین المللی در زمینه صنایع دستی وجود دارد و این گروه اقلام را شناسایی و سپس فهرست اقلامی را که می توانند به فروش رسانند، اعلام می کند.از آنجاکه قدمت برخی از این اقلام به بیش از 2 هزار سال پیش بر می گردد، علم به ارزش واقعی آن امر دشواری است.
دیگر مقام عراقی در حالی که نام خود را ذکر نکرد، با یادآوری اینکه صنایع دستی همچنین از زیر زمین بیرون کشیده می شوند، گفت که کشورهای همسایه عراق همچون اردن و ترکیه باید تدابیر بیشتری برای جلوگیری از عبور این آثار از مرزهایشان اتخاذ کنند.
همچنین به گفته یک دیپلمات غربی، هنوز خیلی زود است که بتوان رقم دقیق آثار باستانی عراقی عبور داده شده از مرزهای این کشور را ارزیابی کرد.
وی افزود: شاهد بوده ایم که اقلام سوری به ارزش صدها میلیون دلار پس از غارت اماکن باستانی سر از بازار سیاه در آورد، پس غیرمنطقی نیست که همین انتظار را در مورد عراق داشته باشیم.
براساس این گزارش، میراث باستانی عراق پیشتر نیز متحمل ضربه بزرگی در شرایط بی قانونی و غارتگری پس از سرنگونی حکومت صدام در سال 2003 شد، زمانی که غارتگران اماکن باستانی را به آتش کشیدند و گنجینه های این کشور با قدمت هزاران ساله خالی کردند.
گروه تروریستی داعش که با حمایت غرب و برخی از کشورهای همپیمان امریکا در منطقه خاورمیانه ایجاد شده در سوریه و عراق با تخریب گسترده میراث فرهنگی و تاریخی این کشورها، آرامگاه ها، مساجد و کلیساها را از بین برده و نسخ خطی گرانبها را سوزانده است.