گروه جهان "تدبیر": روزنامه "السفیر" لبنان ادعا کرده است که بنا به اطلاعاتی که یک سیاستمدار آمریکایی در اختیار این روزنامه قرار داده، ويليام برنز، معاون وزير امور خارجه آمريكا، تلاش های خود را براي آشتي ايران و عربستان سعودي ، آغاز کرده است.
به گزارش "تدبیر"، السفیر با اشاره به این که برنز پيش از اين بر روي پرونده روابط ايران و آمريكا فعاليت ميکرد و تلاش های او بود که منجر به تماس تلفني دو رئيس جمهور ایران و آمریکا شد ، می افزاید: هم اکنون دو گروه از ديپلماتهاي کارکشته به طور طبقه بندي شده در عمان و ژنو مذاکرات پشت پرده را براي تفاهم نهايي ميان آمريكا و ايران به پيش ميبرند.
به ادعای السفیر، سفر هفته آينده محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، به لبنان چند روز پيش از نشست ژنو 2 در اين راستا ارزيابي ميشود؛
به ويژه که ايران در خصوص پرونده ماجد الماجد، سرکرده عربستاني گروه عبداله عزام که انفجار انتحاري سفارت ايران در لبنان را طرح ريزي کرده بود، به طور مستقيم در مقابله با عربستان سعودي قرار گرفته است.
السفیر می نویسد: به نظر ميرسد اين رويارويي يکي از مهمترين عناصر تشکيل دهنده وضعيت کلي منطقه پيش از کنفرانس ژنو 2 ميباشد و در اين همين راستا بايد به سفر جان کري، وزير امور خارجه آمريكا، به عربستان و فلسطين اشغالي اشاره کرد.
منبع نام برده خاطر نشان کرده است که دستيابي به راه حلي براي پرونده هستهاي ايران اولويت نخست سياست آمريكا در منطقه است.
به گفته اين منبع آمريكايي، پيامدهاي منفي تفاهم ايران و آمريكا بدليل مخالفت عربستان سعودي با آنچه در لبنان و عراق و سوريه بروز پیدا کرده است ، زياد طولاني نخواهد شد؛ چرا که با وجود عدم علاقه آمريكا به از دست دادن عربستان، آمريكاييها به خوبي ميدانند که کشورهاي عربي حوزه خليج فارس نخواهند توانست از زير چتر آمريكا بيرون آيند؛ از اين رو تفاهم نهايي ايران و آمريكا تنش ميان ايران و عربستان را به طور جزئي حل خواهد نمود.
به گزارش "تدبیر" السفیر در ادامه می نویسد: عربستان به خاطر آن که آمریکا گزینه نظامی علیه ایران را کنار گذاشته است تا حدودی دلخور است اما راههاي ارتباطي واشنگتن- رياض براي ايجاد هر گونه سازش ميان رياض و تهران در حال فعاليت هستند و ويليام برنز، معاون وزير امور خارجه آمريكا، در اين راستا نقش بهسزايي ايفا ميکند.
منبع مورد اشاره السفیر تأکيد کرده است که برخلاف ایران، لبنان جزو اولویت های اصلی آمریکا نیست و به همین پرونده لبنان به فرانسه واگذار شده است.
مطالب مرتبط
عربستان برای ارتباط با ایران دست به دامن پاکستان شد
عربستان خواستار تحریم همیشگی ایران است
سرمقاله روزنامه "بوستون گلوب" در مورد هراس عربستان سعودی از توافق ایران و آمریکا
الجزیره: خشم و سردرگمی عربستان و اسرائیل از توافق ایران و آمریکا در ژنو
نیاز باشد در ایران دخالت هم می کنیم
الشرق الاوسط: نقش "هاشمی" در تعامل ایران و آمریکا "کلیدی" است
اوباما برای به نتیجه رساندن پرونده هسته ای ایران 6 ماه فرصت دارد
الجزیره: خشم و سردرگمی عربستان و اسرائیل از توافق ایران و آمریکا در ژنو