گروه سیاسی تدبیر: متهم در زندان است و تکلیف هزاران میلیارد تومان پول نفت نامعلوم. مهمانی "بابک زنجانی" در اوین 6 ماهه شده و با وجود پیگیری ها هنوز از بازگشت بدهی دو میلیارد یورویی او به وزارت نفت به سرانجام مشخصی نرسیده است. گفته می شود قفل پرونده زنجانی خارج از مرزهای ایران است و کلیدش، رفع تحریم ها؛
بر اساس اطلاعات منتشر شده بخش عمده ای از اموال بابک زنجانی خارج از کشور است و دسترسی به آن ها دشوار، هر چند پیش تر امیر عباس سلطانی، عضو کمیته تحقیق و تفحص از بدهی بابک زنجانی به "تدبیر گفته بود چند نفر از نزدیکان بابک زنجانی که توان پرداخت بدهی او را دارند شناسایی شده اند.
سخنگوی قوه قضائیه نیز هفته گذشته گفت 1500 میلیارد تومان از اموال او به مزایده گذاشته شده است.
از سوی دیگر یوسفیان ملا عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به "تدبیر" گفته بود هیاتی برای بررسی اموال خارج از کشور بابک زنجانی به کشورهای مختلف سفر کرده اند.
گفته می شد بابک زنجانی در هفته های نخست به بازجویانش گفته او را آزاد کنند تا پول ها را به وزارت نفت باز گرداند اما نگرانی ها از امکان فرار او تا کنون مانع این موضوع شده بود.
اتحادیه اروپا در دی ماه سال ۱۳۹۱ نام بابک زنجانی و شرکت سورینت را به دلیل آنچه «کمک به دور زدن تحریمها از طریق داشتن نقش کلیدی در تجارت نفت ایران» عنوان کرده بود، در فهرست تحریمهای خود قرار داد. همین موضوع بهانه ای برای امتناع بابک زنجانی از بازپرداخت بدهی هایش بود.
حالا با گذشت یک سال و نیم از این موضوع، دادگاه عمومی اتحادیه اروپا به دلیل نبود ادله کافی حکم به لغو تحرینم های زنجانی و هلدینگ سورینت داده است.
به نظر می رسد با رفع تحریم های زنجانی امکان پیگیری و بازگرداند ن اموال او به کشور بیش از گذشته فراهم باشد.
مساله ای که سخنگوی وزارت خارجه می گوید هم اکنون در تاجیکستان در حال پیگیری است و سفارت خانه های دیگر ایران نیز در این باره همکاری های لازم را صورت خواهند داد.
مرضیه افخم در گفت وگو با خبرنگار "تدبیر" درباره خروج نام بابک زنجانی از لیست تحریم های اتحادیه اروپا می گوید: مسائل مربوط به پرونده بابک زنجانی مربوط به وزارت خارجه نیست، این پرونده در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در جریان است. پیگیری های لازم را انجام می دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: اما بخشی از این پرونده که مربوط به دارایی های خارج از کشور زنجانی است، به دستگاه دیپلماسی سپرده شده است. از ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به ما اعلام شد که مواردی مربوط به این فرد که در خارج از کشور وجود دارد را پیگیری کنیم.
او با تاکید بر اینکه ما آمادگی اولیه خود را برای همکاری با ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام کرده ایم، اضافه کرد: در همین راستا، مکاتبات اداری با سفارتخانه های جمهوری اسلامی در برخی از کشورها برای پیگیری این موضوع انجام شد، که در کدام مناطق این دارایی ها وجود دارد و میزان آن چه قدر است.
افخم هم چنین به "تدبیر" گفت: وظیفه سفارتخانه این است که اگر مورد به آنها اطلاع داده شد، در محل اطلاعات دقیق را بررسی کند و سپس پس از ارائه اسناد، آنها را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ارئه دهیم.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه یادآور شد: سفارت های خانه ما کاملا آمادگی همکاری در این پرونده را دارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور تاکید کرد: اکنون بخشی از پیگیری ها در رابطه با اموال بابک زنجانی در تاجیکستان انجام شده که کماکان ادامه دارد و در سایر کشورها که اعلام شود نیز ما به بررسی اطلاعات پیرامون این فرد خواهیم پرداخت.
افخم یادآور شد: در سایر کشورها نیز این روند ادامه دارد و دستگاه دیپلماسی کشور مورد به مورد اطلاعات درخواستی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی را بر اساس مستندات موثق پیگیری و برای بازگشت اموال بابک زنجانی به کشور مساعدت خواهد داشت.
مطالب مرتبط
معرفیاطرافیان"زنجانی" برای بازگرداندن 9000میلیارد بدهی
اولتیماتوم مجلس به نزدیکان شناسایی شده بابک زنجانی
فهرست همکاران پشت پرده "بابک زنجانی" آماده است
رسیدگی به پرونده"زنجانی" تمام شود، سراغ "مرتضوی" میرویم
ردِ پولهای خارج از کشور "بابک زنجانی" پیدا شد
ابعادپرونده بابکزنجانی مشخصشودخیلیهادستگیر میشوند
بسته های خبری
بسته خبری-تحلیلی "تدبیر" درباره بازداشت "بابک زنجانی"/به روز رسانی می شود