گروه سیاسی "تدبیر": "یوئل گوزانسکی" پژوهشگر ارشد در موسسه مطالعاتی "امنیت ملی اسرائیل" در تل آویو در سرمقاله جدید خود که در روزنامه "هاآرتص" منتشر شده ضمن طرح این پرسش که "آیا عرستان سعودی واقعا تنها باقی خواهد ماند و در جستجوی دستیابی به تسلیحات هسته ای است؟" معتقد است که عربستان سعودی ممکن است تصمیم بگیرد تا به رقابت هسته ای با جمهوری اسلامی ایران بپردازد.
به گزارش "تدبیر" تحلیلگر روزنامه اسرائیلی "هاآرتص" در بخش آغازین مقاله خود با اشاره به اظهارات اخیر "محمد بن نواف بن عبدالعزیز آل سعود" به نارضایتی عربستان سعودی از موضع گیری آمریکا در قبال بحران سوریه و موضوع برنامه هسته ای ایران می نویسد "هفته گذشته در روزنامه "نیویورک تایمز" سفیر عربستان در لندن اظهار داشت که عربستان سعودی نگرانی شدیدی در مورد امنیت منطقه دارد و نمی داند صرفا نظاره گر امور باشد. عربستان از توافق ایران با غرب بر سر برنامه هسته ای این کشور و هم چنین موافقت غرب با نابودی سلاح های شیمیایی توسط دولت سوریه ناراضی است. بسیاری از مقامات سعودی بر این باورند که سیاستمداران غربی با موضعی که در قبال کشورهای منطقه خاورمیانه اتخاذ کرده اند ثبات و امنیت آنان را به خطر می اندازند.تا به امروز، عربستان سعودی تحت حمایت آمریکا احساس امنیت می کرد با این حال، ادامه فعالیت های هسته ای تهران ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در محاسبات و در نهایت سیاستگذاری خاندان آل سعود شود. توافق موقت آمریکا با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور و بحران سوریه احتمال تجدیدنظر سعودی ها در سیاست های شان را شدت بخشیده است."
تحلیلگر "هاآرتص" معتقد است که عربستان سعودی گزینه های زیادی برای مقابله با برنامه هسته ای ایران در اختیار ندارد و در این مورد می افزاید "عربستان سعودی خود را تنها احساس می کند و در تلاش است تا آمریکا را وادار به اعمال فشار بیش تر علیه ایران نماید. در واقع، عربستان سعودی گزینه های محدودی در پیش رو دارد و علیرغم ثروت عظیمی که در اختیار دارد توانایی مقابله با تهدیدات استراتژیکی که با آن مواجه است را ندارد. سعودی ها هم چنین آگاه اند که هیچ کشوری به جز آمریکا توانایی مواجهه با ایران را نخواهد داشت. با این حال، به دلیل کاهش اعتماد عربستان به آمریکا احتمال اتخاذ سیاستی مستقل از سوی این کشور برای مقابله با برنامه هسته ای ایران وجود دارد. بایستی توجه داشت که عربستان سعودی دارای منابع مالی برای ساخت تاسیسات هسته ای است. از سوی دیگر عربستان سعودی رهبری اردوگاه سنی در مقابل اردوگاه شیعه به رهبری ایران را برعهده دارد."
تحلیلگر "هاارتص" در بخش پایانی مقاله خود احتمال حرکت عربستان سعودی به سوی هسته ای شدن را امکان پذیر می داند و در این مورد می افزاید "عربستان سعودی بندرت تمامی تخم مرعغ های خود را در یک سبد گذاشته است. احتمال آن وجود دارد که این کشور تصمیم بگیرد برای تضمین ثبات و امنیت خود مسیر دستیابی به فناوری هسته ای را دنبال کند. در این راه عربستان سعودی می تواند با اعمال فشار بر پاکستان آن کشور را وادار به ارائه تجهیزات هسته ای نماید.
مطالب مرتبط
"اولاند" همچنان در فکر مقابله با ایران
ناتو 100000 سربازی عرب ها در حاشیه خلیج فارس
الجزیره: خشم و سردرگمی عربستان و اسرائیل از توافق ایران و آمریکا در ژنو
نیاز باشد در ایران هم دخالت می کنیم